avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna seara! Detin un PFA platitor de tva si execut ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna seara! Detin un PFA platitor de tva si execut lucrari de ...

Buna seara!
Detin un PFA platitor de tva si execut lucrari de pardosire si placare a peretilor pentru o firma din Germania .1) Factura pe care o emit este fara tva in cazul in care clientul este la randul lui platitor de tva? in acest caz,mai trebuie mentionat ceva pe factura(reverse charge)? daca clientul nu este platitor de tva,emit factura cu tva de 19% si trebuie sa platesc eu tva-ul?;
2) vreau sa cumpar o masina din Germania pentru interesul PFA-ului,valoarea masinii depasind 10.000 de euro,in cazul in care amandoua firmele suntem cu cod valid de tva,inregistrez factura cu taxare inversa,nedatorand tva statului roman?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: simonna m , utilizator 23:50, 9 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. da se emite factura fara TVA cf art 278 alin 4 lit a CF ( pe factura se mentioneaza neimpozabil in Romania - reverse charge )
2. Daca clientul e firma neplatitoare de TVA factura se emite tot fara TVA ( TVA il datoreaza clientul pt ca locul prestarii este acolo unde se afla bunul imobil ) cf art 278 alin 4 lit a
3. Da , nu conteaza ce valoarea are masina avand cod de TVA valid , firma germana trebuie sa va factureze in regim de taxare inversa si sa declarati achizitia in D390. ( tva se datoreaza statului roman dar nu se face plata efectiv pt ca se face nota de taxare inversa 4426 = 4427 si se inchide cu TVA deductibil).
Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa este datorată de către cumpărător sacko sacko Bună ziua, Am primit o factură de la o firma din Bulgaria reprezentand Ferryboat, valoare TVA este zero. Firma are cod valid de inregistrare TVA, am ... (vezi toată discuția)
Tva pt achizitie intracomunitara de marfa marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara.As dori,daca ma poate lamuri cineva referitor la problema mea; -firma platitoare de TVA in Romania,inregistrata in ROI,face achizitie de marfa ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare si livrari intracomunitare victorn victorn in legatura cu livrarile intracomunitare ;;acestea sunt scutite de plata tva daca:: 1) ... (vezi toată discuția)