avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxa este datorată de către cumpărător
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxa este datorată de către cumpărător

Bună ziua,

Am primit o factură de la o firma din Bulgaria reprezentand Ferryboat, valoare TVA este zero. Firma are cod valid de inregistrare TVA, am verificat pe Vies. Pe factura se mentioneaza: ”VAT 0% - tax is due by the buyer (ar7,30 paragraf 1 si art.22 paragraf 3)” (cod fiscal Bulgaria). Cum o înregistrez în contabilitate? Calculez TVA si platesc? Dar in Registru cumparari in ce coloana trec? Daca nu platesc TVA, se declara in D390?
Am mai avut facturate Ferryboaturi de către alte firme din Bulgaria, cu valoare TVA zero, dar pe factura se specifica Reverse charge = taxare inversa. Dar in acest caz?
Rog ajutor.

Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:16, 3 Decembrie 2015
presupun ca sunteti inregistrat in VIEs si aveti TVA ( nu cod de tva intracomunitar) : ambele situatii : taxare inversa: 4426-4427
se declara in 390
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Vlajoaga Robert Mihai PFA, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! detin un pfa platitor de tva si execut lucrari de ... simonna m simonna m Buna seara! Detin un PFA platitor de tva si execut lucrari de pardosire si placare a peretilor pentru o firma din Germania .1) Factura pe care o emit este ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara autoturism second-hand simina_anca simina_anca O societate comerciala(platitoare de TVA si inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari) doreste sa achizitioneze un autoturism second-hand din ... (vezi toată discuția)
Factura din germania-free of charge ContSters200727 ContSters200727 Buna ziua. Am primit din Germania o factura externa pe care scrie \\"Invoice (free of charge)\\" Imi puteti spune va rog cum sa tratez aceasta factura dpdv ... (vezi toată discuția)