Buna ziua, in cadrul firmei sunt angajati din anul 2017 salariati care provin din sistemul militar si care beneficiaza de pensii militare, Acestor angajati nu li s-a retinut contributia pt somaj, pana la 1 ianuarie 2018. As dori sa stiu daca acestia un dreptul de a cere plata retroactiva a contributiei CAS retinute (pt perioada de pana la 01.01.2018), avand in vedere ca sustin ca au fost exceptati de la plata acesteia potrivit art. 141 din Legea 227/2015. Ce contributii se retin in prezent pt salariatii care beneficiaza de pensii militare?
sunt in aceeasi situatie, dar...
de la 1 ianuarie prin programul de salarii, sosit de la minis.invatamantului, caci lucrez in invatamant, nu mi se mai opreste contributia la pensii, ci mi se acorda mie, deci optiunea este introdusa in program, iar colegele au introdus la mine optiunea de pensionar militar, intrucât..
prin ordonanta 103 / 2017 s-a dispus ca oamenii nu mai pot beneficia de 2 pensii, cu exceptia celor private.
deci Casa de pensii civila trebuie sa-ti dea banii inapoi, iar patronul sau directorul institutiei nu mai are voie sa-ti vireze contributia la CNP
.stiu cazuri, de fosti colegi, care lucreaza la patroni, si nu-si pot recupera banii de la 1 ianuarie, cu toate ca patronii au virat sumele la CNP.
acestia trebuie sa faca cereri pe la ANAF
cred că-i clar. mie mi-a crescut leafa de la 1 ian.18 cu suma ce se dadea la CNP
daca, pentru munca la civili, faci cerere la CNP MAPN, ăia te trimit la CNP
Cas și cass
vally62
Bună ziua.
Sunt pensionar militar și în prezent lucrez la alte firme private cu contract de muncă pe termen nedeterminat (2 ore pe zi).
La toate plătesc ... (vezi toată discuția)