avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie la C.A.S la angajarea unui pensionar ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie la C.A.S la angajarea unui pensionar militar

Sunt pensionar militar, iar acum lucrez din nou. De la 01.01.2018 mi se opreste din nou contributia la fondul C.A.S. Eu primesc pensie de la Casa de pensi a M.Ap.N., iar contributia care mi se retine se duce la Casa de pensi de stat. Conform legilor in vigoare, eu pot beneficia de vreun spor la pensia actuala in urma contributiilor pe care le platesc?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: nichiforov vasile , utilizator 18:19, 18 Noiembrie 2018
sunt in aceeasi situatie, dar...
de la 1 ianuarie prin programul de salarii, sosit de la minis.invatamantului, caci lucrez in invatamant, nu mi se mai opreste contributia la pensii, ci mi se acorda mie, deci optiunea este introdusa in program, iar colegele au introdus la mine optiunea de pensionar militar, intrucât..

prin ordonanta 103 / 2017 s-a dispus ca oamenii nu mai pot beneficia de 2 pensii, cu exceptia celor private.
deci Casa de pensii civila trebuie sa-ti dea banii inapoi, iar patronul sau directorul institutiei nu mai are voie sa-ti vireze contributia la CNP
.stiu cazuri, de fosti colegi, care lucreaza la patroni, si nu-si pot recupera banii de la 1 ianuarie, cu toate ca patronii au virat sumele la CNP.
acestia trebuie sa faca cereri pe la ANAF
cred că-i clar. mie mi-a crescut leafa de la 1 ian.18 cu suma ce se dadea la CNP
daca, pentru munca la civili, faci cerere la CNP MAPN, ăia te trimit la CNP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contributii se retin pensionarilor din sistemul militar? irina_marieta irina_marieta Buna ziua, in cadrul firmei sunt angajati din anul 2017 salariati care provin din sistemul militar si care beneficiaza de pensii militare, Acestor angajati nu ... (vezi toată discuția)
Cas și cass vally62 vally62 Bună ziua. Sunt pensionar militar și în prezent lucrez la alte firme private cu contract de muncă pe termen nedeterminat (2 ore pe zi). La toate plătesc ... (vezi toată discuția)
Despre pensie nichiforov vasile nichiforov vasile sunt pensionar cu pensie militară de serviciu din martie 2016 lucrez la o instituție specială din învățământ iar din luna noiembrie am primit la ... (vezi toată discuția)