Am avut un eveniment rutier acum un an de zile, in urma acestuia am aflat ca aveam asigurarea expirata.
Am primit o amenda de 1000 de lei, si mi-au fost retinute placutele si talonul masinii.
Pentru a recupera placutele si talonul, trebuia sa fac asigurarea, sa platesc amenda si sa am itp-ul valabil.
Partea proasta e ca mi-a gresit numele in procesul verbal, iar eu nu pot nici sa achit amenda, nici sa recuperez numerele si talonul...oare ce e de facut in acest caz?
Trebuie sa anuleze procesul, sau ma pot prezenta cu ceva hartie de la trezorerie care sa confirme ca nu am datorii la stat?
Procesul verbal de contraventie nu mai puteti acum sa-l anulati, decat daca mai sunteti in termenul de 15 zile de când ati luat la cunostinta despre el..., termen in care puteti face plangere contraventionala.
Pe nume gresit, contestatia de regula se castiga, iar procesul verbal se constata a fi nul absolut de catre instanta.
Ca sa va clarificati situatia juridica, puteti achita amenda, daca stiti ca este a dumneavoastra, pe chitanta sa se mentioneze CNP-ul.
Daca pe procesul verbal figureaza in mod identic CNP-ul dvs, atunci eroarea materiala ar trebui sa se acopere la prezentarea tuturor actelor pe care le depuneti pentru a va recupera placutele si talonul...
Amenda platita, dar de la a acarei plata veti fi ulterior exonerat , se poate recupera.
Puteți formula plangere contravențională împotriva procesului verbal de constatare a contravenției cu șanse mari de a avea câștig de cauza, cu precizarea că plângerea sa fie formulată în termen de 15 zile de la data la care ați luat la cunostinta de procesul verbal.
Succes!
Cu consideratie,
Av. Olteanu Ionuț
Amenda rovinieta
Edy Nedelcu
Buna ziua,Cine ma poate ajuta cu recuperarea unei amenzi de rovinieta venita dupa 1 an jumate de la vanzarea masini ,care am platit-o astazi. Mentionez ca as ... (vezi toată discuția)