avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, tatal meu a decedat la varsta de 85 ani, sunt singurul copil. Problema este ca tata a fost casatorit apoi a divortat.Din pacate nu gasesc certificatul de divort, la locul nasterii nu apare mentiunea divortului iar despre fosta sotie am aflat ca s-a nascut in URSS 1932. Cum pot face succesiunea in acest caz?
Cel mai recent răspuns: BOSKY , utilizator 08:20, 4 Noiembrie 2018
Nu stiti localitatea unde s-au casatorit ? Sau unde au divortat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divortul trebuia transat la instanta in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu comun, de principiu.

Va puteti adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al tatalui dumneavoastra, in vederea eliberarii unei copii de pe hotararea de divort.

Stiu, in registrul de casatorii nu apare mentiunea divortului iar la judecatorie nu stiu nr.dosar, an.....

raluk0207 a scris:

Nu stiti localitatea unde s-au casatorit ? Sau unde au divortat?

Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
BOSKY, utilizator
Problema e ca nu stiu anul
In acest caz se poate aplica metoda chemarii prin publicarea in presa sau trimiterea instiintarii la ultimul domiciliu stiut? Cunosc numele data si anul nasterii prcum si domiciliul la care a locuit. Avand in vedere ca vb despre o persoana nascuta in 1932 este posibil sa fie decedata.

Alte discuții în legătură

Opis dosare BOSKY BOSKY Buna ziua as dori sa aflu date dintr - un dosar de divort din anii 1970. Pot cauta in opisurile judecatoriei ? (vezi toată discuția)
Avem domiciliile in orase diferite, in raza carei judecatorii trebuie sa inregistam divortul? Andreea1984 Andreea1984 Va rog daca se poate sa ma informati si pe mine in legatura cu o nelamurire pe care o am. Am hotarat sa divortam de comun acord, amiabil, prin consimtamant ... (vezi toată discuția)
Efectuare succesiune hcristiannn hcristiannn Bună ziua, ma numesc Cristian și a-și dori să fac succesiunea după tatăl meu, care a decedat în urma cu un an. Am remarcat că în contractul de ... (vezi toată discuția)