avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Efectuare succesiune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Efectuare succesiune

Bună ziua, ma numesc Cristian și a-și dori să fac succesiunea după tatăl meu, care a decedat în urma cu un an. Am remarcat că în contractul de vânzare-cumpărare prin care părinți săi (bunici mei) i-au cumpărat casa este menționată și o căsătorie unde in dreptul doamnei respective scrie ca "nu este încadrată ca și cumpărător". Contractul a fost redactat aproximativ în anul 1985, eu având vârstă de 24 ani, nu am întâlnit-o pe femeia din contract nici înainte și nici după decesul tatălui meu. Nu am găsit un certificat de căsătorie sau de divorț în actele tatălui meu însă pe când trăia acesta mi-a spus că nu am de ce să-mi fac griji, deoarece doamna nu este inclusa în contractul de vânzare-cumpărare , mentionez ca nu mai are alti copii.
Cel mai recent răspuns: hcristiannn , utilizator 18:19, 5 Iunie 2020
Buna ziua,
Mergeti la notarul din localitatea unde a avut ultimul domiciliu si va ajuta dumnealui.
Buna ziua,
Un notar va poate ajuta.
Doar vazand efectiv actul se poate constata daca acea persoana are sau nu calitatea de coproprietar sau nu.
Am fost la un cabinet de avocatura la inceputul anului , pana in data actuala (6 luni) nu au constatat decat ca nu s-a gasit un certificat de divort ( la primaria din Bucuresti si Giurgiu - de unde este tatal meu) si ca singura procedura ramasa ar fi o cerere la evidenta populatiei unde sa rezulte daca femeia din contract mai este in viata , insa nu si daca aceasta a avut/are copii sau rude de gradul I care sa mosteneasca mai departe .
Imi puteti recomanda un sfat si in aceasta privinta ? Sa apelez la un alt notar ? Asa sunt proceduriile peste tot sau am avut eu ghinionul sa nimeresc undeva , unde nu exista interes in cazuri ceva mai complicate ?
Buna ziua,
Noi vorbeam de un NOTAR!
Poate ca mergeti la un NOTAR care-si are biroul pe raza Judecatoriei sub a carei acoperire a avut ultimul domiciliu tatal dumneavoastra
Iertati-ma , la Notar* am vrut sa scriu ca am fost insa ma gandeam ca am nevoie sa vizitez un cabinet de avocatura pentru continuarea dosarului deoarece notarul la care am mers nu are mijloacele necesare de a rezolva cazul .

Alte discuții în legătură

Cumpărare locuință de persoană văduvă Crap Crap Buna ziua daca vreau sa cumpăr o locuintă imi trebui si act de deces al sotului (vezi toată discuția)
Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
Succesiune silviaraducan silviaraducan Buna ziua, Aș dori să știu care sunt pașii de urmat pentru a face o succesiune a unei proprietăți. Actul de vânzare-cumpărare pe care îl posed, a ... (vezi toată discuția)