avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Efectuare succesiune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Efectuare succesiune

Bună ziua, ma numesc Cristian și a-și dori să fac succesiunea după tatăl meu, care a decedat în urma cu un an. Am remarcat că în contractul de vânzare-cumpărare prin care părinți săi (bunici mei) i-au cumpărat casa este menționată și o căsătorie unde in dreptul doamnei respective scrie ca "nu este încadrată ca și cumpărător". Contractul a fost redactat aproximativ în anul 1985, eu având vârstă de 24 ani, nu am întâlnit-o pe femeia din contract nici înainte și nici după decesul tatălui meu. Nu am găsit un certificat de căsătorie sau de divorț în actele tatălui meu însă pe când trăia acesta mi-a spus că nu am de ce să-mi fac griji, deoarece doamna nu este inclusa în contractul de vânzare-cumpărare , mentionez ca nu mai are alti copii.
Cel mai recent răspuns: hcristiannn , utilizator 18:19, 5 Iunie 2020
Avocatul nu va poate ajuta decat daca ajungeti in instanta.
Cautati alt notar din zona, circumscriptia judecatoriei de care apartine localitatea unde a avut ultimul domiciliu defunctul.
Mergeti la un notar cu certificatul de deces si solicitati inregistrarea cauzei succesorale.
Notarul respectiv va putea solicita de la starea civila (de acolo unde s-a nascut tatal) un extras din registrul stare civila cu toate mentiunile la zi. In acest act, daca a existat o casatorie, va reiesi o mentiune in acest sens, la fel si in cazul unui divort. Daca reiese o mentiune privind casatoria, fara sa existe si una privind divortul, notarul poate, ulterior, sa solicita un extras din registrul de stare civila pentru doamna respectiva. Daca ea a decedat, o mentiune in acest sens va fi facuta pe acest extras. Daca exista mentiune privind casatoria, fara sa fi intervenit intre timp un divort sau decesul doamnei inaintea tatalui dvs, inseamna ca la data decesului tatalui ei erau casatoriti si dansei i se cuvine o cota de 1/4 din masa succesorala.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri , voi contacta si un alt notar pentru orice eventualitate in speranta ca va reusi ce actualul nu a reusit in termen de 6 luni .
O zi frumosa va doresc si un weekend placut .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare locuință de persoană văduvă Crap Crap Buna ziua daca vreau sa cumpăr o locuintă imi trebui si act de deces al sotului (vezi toată discuția)
Succesiune teoyorga teoyorga Ce pasi sunt de urmat si care sunt costurile in urmatoarea speta: tatal meu a decedat anul trecut in luna aprilie si detinea 3Ha teren arabil extravilan in ... (vezi toată discuția)
Succesiune silviaraducan silviaraducan Buna ziua, Aș dori să știu care sunt pașii de urmat pentru a face o succesiune a unei proprietăți. Actul de vânzare-cumpărare pe care îl posed, a ... (vezi toată discuția)