avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Aș dori să știu care sunt pașii de urmat pentru a face o succesiune a unei proprietăți. Actul de vânzare-cumpărare pe care îl posed, a fost întocmit și autentificat în anul 1950. Cumpărător a fost mama mea, căsătorită fiind. In prezent atât mama cât și tata nu mai sunt în viață.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: alex1981 , utilizator 00:14, 6 Mai 2017
Buna ziua,
Cu actele de stare civila (certificate de deces ale parintilor, certificat de nastere, de casatorie si C.I. al dumneavoastra si al celorfalti frati, daca exista, sau ale nepotilor, daca fratii sunt decedati), cu actele de proprietate si cu o suma de bani de circa 5 % din cat aproximati valoarea bunurilor ce intra in masa succesorala, mergeti la un notar de pe raza unde au avut ultimul domiciliu parintii. Restul actelor si adevaratele costuri vi le va spune si solicita notarul.
Va multumesc.
Dl Kiritescu de unde ati scos-o p-aia cu 5%?? Deci dupa parerea dvs daca doamna ar mosteni o casa de 100.000 euro ar trebui sa plateasca la notar 5.000 euro??
De ce aruncati niste vorbe daca nu aveti habar?

Doamna mergeti la notar si va face notarul taxele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral (mostenire) Ra1n1234 Ra1n1234 As dori si eu daca se poate o parere despre o partajare a mostenirii intre frati. Povestea este urmatoarea: In anul 1950-1951 mama a detinut suprafata de ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate acte necesare daniel2222 daniel2222 Bunicul vroia sa-mi lase mostenire pamantul vreo 7200 mp dar am amanat, si intre timp a murit si el si bunica :(( , si a ramas treaba nerezolvata! Eu am titlul ... (vezi toată discuția)