avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

Buna ziua, ma aflu in situatia urmatoare: am un copil de 1,8 ani rezultat in urma unei relatii de concubinaj. Tatal a decis renuntarea la relatie si plateste copilului 500 ron/luna si o vede cand isi aduce aminte. In cele 4 luni si jumatate de cand a incetat relatia a vazut-o 3 zile, in numar de ore, adica 71 ore in total. Tatal minorului are alti doi copii dintr-o casatorie anterioara pentru care plateste conform intelegerii notariale 2000 ron lunar. prin cont 1000 ron iar restul sub forma de cursuri si altele in asa fel incat sa nu fie vizibili acesti bani care merg catre ceilalti doi copii ai lui. tatal este unul din cei doi actionari, celalat fiind fosta sotie, la firma la care el este administrator, avand in cartea de munca minim pe economie, insa incasand dividende lunar. Doresc sa stiu pe ce imi pot intemeia chemarea lui in judecata pentru plata pensiei de intretinere pentru copilul nostru si pentru stabilirea programului de vizitare, precum si in ce masura faptul ca mai are doi copii poate afecta satbilirea pensiei pentru copilul nostru, avand in vedere ca in privinta celorlalti doi copii are deja o intelegere notariala. Va conta aceasta in calcularea pensiei copilului nostru? in ce mod? se va imparti procentul de 50% la trei, urmand ca minorului sa revina o treime din suma rezultata sau cum se va face calculul pensiei? Multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 06:32, 30 Octombrie 2018
Exact.Eu va sfatuiesc sa faceti intelegere notariala si sa cereti cat mai multi bani pentru copil, imbracaminte, lapte, medicamente, cresa etc.Oferiti un un program de vizita flexibil neingradit, poate se razgandeste si când va fi copilul mai mare va vrea sa l ia mai mult.

Daca nu va intelegeti copilul va avea de pierdut.Dividentele nu sunt venituri permanente.Luna asta se poate sa fie, 3 ani sa fie pe minus, sau sa le faca el sa fie pe minus.Deci daca mergeti la tribunal o sa obtineti 50% din minim , minimul este 1200 ron, adica 600 ron pentru 3 copii, adica doar 200 ron pentru copilul dvs.Cu banii astia inseamn mâncarea 7-10 zile maxim in rest o sa platiti dvs,

Ideal ar fi sa faceti o intelegere amiabila la notar, lasati aroganta pana va vedeti cu cat mai multi bani se poate.Intre 200 si 500 ron e diferenta mai bine de dublu,Eu as face altceva, când vine sa si vada copilul i-as face o lista care sa l coste 300-400 ron, chiar daca el va spune au costat 300 ron deci iti mai dau 200 eu i-as spune.Asta este copilul ca ne convine sau nu, daca vrei sa-i tai din bani e decizia ta, nu e corecta , cheltui mai mult de 1000 ron pe luna din care jumatate ai dvs si jumatate ai lui.
Puneti pe lista tot ce cheltuiti , medic, vaccin, medicamente, pampers, haine, lapte, mancare, cota din utilitati curent intretinere tot ca sa vada ca, cu 500 ron nu ajung.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere restantă. se pot scădea din sumă costul scutecelor și al laptelui praf? nadia2018 nadia2018 Buna ziua! Am divorțat în iunie 2018. În hotărâre este specificat că trebuie sa-mi dea retroactiv pensie alimentară, începând cu februarie 2018. În ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna copil Marcelpascu Marcelpascu Buna ziua , am un copil dintr-o relatie si am recunoscut copilul in certificat,de la un timp nu ma mai lasa sa vad copilul desi platesc pensie alimentara si il ... (vezi toată discuția)