avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna copil

Buna ziua , am un copil dintr-o relatie si am recunoscut copilul in certificat,de la un timp nu ma mai lasa sa vad copilul desi platesc pensie alimentara si il vizitez cat de des mi se permite ,Cand ma duceam la vizita mereu se cearta cu mine ea si familia ei. Copilul are 5 luni ,daca o dau in judecata pentru custodie comuna , mi se va da copilul acasa sau ce program pot obtine, eu imi doresc sa petrec cat mai mult timp langa el si sa ma ocup de educatia lui desi ei vor sa ma desparta si imi striga mereu ca tata este cine te creste si nu te face. Precizez ca ea nu lucreaza si nici paritni ei care ne-au despartit nu lucreaza, traiesc din pensia bunicilor si pensia mea alimentara. Nu mai rezist sa ma ( milogesc) nu rog , cateva zile la mama copilului inainte sa pot veni pe la copil sa il vad . Noi ca tati putem fi ascultati de judecatori de instante :( .Sa mai astept pana creste copilul mai mare sa faca un an si jumatate sa il pot lua si pe la mine acasa. Daca aveti exemple de program de vizita castigat in favoare tatalui adica nu 2 ore pe luna , jumatate din timp cu tata si jumatate cu mama. Va Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 13:26, 30 Decembrie 2018
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati IN INSTANTA sa se stabileasca exercitarea IN COMUN a autoritatii parintesti, sa se stabileasca domiciliul minorului la mama, sa se stabileasca o pensie de intretinere si un program asa cum il propuneti dumneavoastra.
Solicitati ajutorul unui avocat.
Este un drum lung.te sfatuiesc sa iti iei un avocat bun care sa scoata maxim.
Pentru copiii sub 3 ani o sa primesti program de 2-5 ore la 2 saptamani apoi peste 2-3 program de relatii personale , aici depinde de avocat ce poate scoate.
De ce spun ca este important, neavand venituri divort partaj custodia dar in special pensia trebuie sa o ai in natura, astfel ea are nevoie de banii tai care se vor transforma in vizite, pt ca copilul are nevoie de pampersi, hainute, medicamente, carut, patut jucarii, mancare.
Daca o sa platesti niste bani te va vedea ca pe un card.
Pot sa tin recomand un avocat buni pe minori, dar asta e maxim ce poti optine.
Azi cata pensie platesti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Marcelpascu, taţii sunt poate chiar mai mult ascultaţi în instanţe ca mamele, sunteţi în eroare dacă credeţi contrariul. Urmaţi sfatul d-lui avocat Kiritescu.
Doamnă Şobolan de tomberoane, tatăl fetiţei dvs. plăteşte pensia tot în natură? Şi dacă răspunsul e DA, în ce constă aportul tatălui?
Nevoile unui copil sunt, pe lângă timpul petrecut cu supravegherea şi îngrijitul său, hrană, îmbrăcăminte, produse cosmetice, utilităţi, produse de curăţenie, accesorii care apar odată cu trecerea timpului:pătuţ, antemergător, bicicletă, patine, schiuri, etc.
Cum vedeţi dvs. această contribuţie în natură, mai ales dacă nu este fixată suma lunară a obligaţiei?
Ce aţi spune dacă tatăl copilului ar veni, odată pe lună, cu o plasă de fructe bio , sau cu un joc pe calculator şi v-ar da chitanţa de 200 lei cât a plătit pentru astea, în natură, evident, fiindcă el crede că aceste produse sunt vitale pentru copil?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martone, ti-am mai scris odata, tatal fetitei noastre(atentie nu a mea ca nu am ramas gravida singura cand am fost la o toaleta publica), are pensia de 900 de ron de achitat, dar achita in natura minim 2500 ron,pentru ca eu sunt o femeie desteapta si l-am informat ce as vrea eu sa faca fata noastra si din tot ce am.propus eu a acceptat 90%.
Astfel ca plateste in jur de 700 ron din meditatii, face de doua ori pe luna cumparaturi de cate 500 ron ,incepand cu fructe,mancare, tot ce stie ca manaca fata, detergent, curcan ,carne, legume, sampon, mai putin haine care oricum ii cumpara ca le tine la el acasa sa aibe cand sta fata la el, eu la program o dau fara nici un bagaj.Deci minim 1700 pana acum.
Apoi fata e clasa a V-a primease 10 ron bani de buzunar pe zi la scoala ii da pe luna minim 2-400 ron bani de buzunar ca ii vad in pusculita si asa ii dau si eu.
Apoi la 1-2-3 luni cumpara ce isi doreste fata, joc la play station, mouse, imprimanta, toner pentru la scoala, telefon numai el.i-a cumparat, laptop, tabere 70% el si bani de buzunar.
Eu achit acasa 25 zile pe.luna tot, rata la casa, curent, intretinere, gaze, lumina, internet tv, cadouri pe la scoala, fondul scolii rechizite caci am un discount mare la firma unde muncesc si iau preturi mai bune la rechizite carti, un fel de compensare. A si plateste si tenisul si innotul 240 plus 220 pe.luna.

Stiu poate o sa spui ca e cam mare cheltuiala 5000 ron cu ea, dar probabil cheltuim atat caci avem, daca nu aveam poate cheltuiam 2000 ron impreuna.

Ce trebuie sa invete alienatorii este ca au de pierdut de 10 ori mai mult daca se rabuna si moral si financiar.Vezi sotul Calin, cea cu doua penalitati, Prahoca, Daniel Ghiță , Bota si lista poate continua...

Cine are urechi sa auda, aude..cine nu nu...
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
Sobolan de tomberoane, utilizator
Felicitări, doamnă, pentru cariera de succes pe care o aveţi şi felicitări şi fostului soţ, fiindcă aveţi venituri aşa frumoase; sunt, întradevăr dezinformată, fiindcă în cazurile cunoscute de mine, mult mai puţine decât dvs., tăticii plătesc pensie alimentară de 200 lei şi uită că vin Moşii şi iepuraşul, dar aşa este, Bucureştiul este fruntea.
Marcelpascu, încercaţi o conciliere cu familia mamei, este mai bine pentru toţi şi mai ales, pentru copil.Dacă începeţi un război acum, când copilul este sugar, vă asiguraţi de acum înainte ani lungi de procese şi rezultatul va fi nul, iar copilul, în loc să se apropie de dvs., vă va repudia.

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa detin custodia in totalitate? caty06 caty06 Buna seara,am un baietel in varsta de 6 luni cu domiciliul la mine,insa am probleme cu tatal lui cu care am decis sa nu mergem impreuna pe mai departe deoarce ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pensiealimentara pensiealimentara buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil minor lidia_mmary lidia_mmary Buna ziua, Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand ... (vezi toată discuția)