avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... averea copilului adoptat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

averea copilului adoptat

Stimati specialisti, sora mea a adoptat un copil cu fostul ei sot. Sotul s a recasatorit. Unde poate sora mea sa afle daca fostul sot a trecut apartamentul pe numele sotiei actuale neglijand dreptul copilului adoptat la mostenire in caz de deces al tatalui adoptiv? Va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
wazz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 16:12, 30 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate utilizator, este evident că-i o eroare materială, sunt redundante și vexatorii asemenea corijari, ar fi culmea să fiu avocat și să nu știu ceva esențialmente elementar!
Eram la Registrul Comerțului și, deși am
atenție distributivă, este intrinsec în natura umană să mai apeși altă tastă, sau să mănânci câte o literă deși într-adevăr avocatul trebuie să picteze în bobul de orez tocmai pentru a se sustrage de la asemenea observații cu caracter superfluu.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
OK nu am vrut sa fac pe desteptu' dar unii avocati chiar nu stiu sa scrie, va asigur ca veti intalni asemenea colegi in practica dumneavoastra asa cum am intalnit si eu in practica mea

incercati sa obtineti un extras CF de natura celui recomandat mie si raspundeti daca ati reusit, sper ca nu veti considera si aceasta observatie ca avand caracter ..."superfluu"
Adoptatul are drepturile unui copil natural.

Prin urmare, dupa deces, acesta are calitatea de mostenitor rezervatar, fiind in concurs cu alti succesori, rezervatari.

Daca doriti sa va interesati daca a operat transferul dreptului de proprietate ( printr-un act de vanzare-cumparare, donatie, sau prin alta modalitate de transmitere a dreptului de proprietate ), puteti solicita un extras de carte funciara de informare de la OCPI.

Apartamentul era bunul propriu al sotului dumneavoastra.( in cazul proprietatii devalmase, era nevoie de acordul dumneavoastra, in vederea instrainarii ).

Succes.
FANTASTIC!!! cati avocati atatea CODURI CIVILE ?!!!

AM SA LICITEZ:

Cine e de acord cu dl. av. Gabriel Klein Kiritescu si cine este de acord cu dl. av. Tabrea Alexandru? Personal, inclin sa cred ca zeita dreptatii. :)

Eventual astept moderatorul sa ma lumineze pe mine, bietul neofit...
Frumoasa dna avocat Ioana Stoica, am raspuns dlui Tabrea ca nu pot avea informatia fara a indica nr topo, nr cad si CF faceti si dvs o simulare pe ANCPI si puneti in cos extras CF informare electronic. Va fi o experienta utila pt practica dvs. si in plus va puteti corecta raspunsul in asa fel incat sa imi foloseasca sederea pe acest forum specializat.

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine incheierile de carte funciara? bubu.g bubu.g Buna dimi!Dc ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care sunt pasii de urmat in cazul in care sunt proprietar(persoana juridica SA)pe mai multe imobile si am ... (vezi toată discuția)
Teren czintosioan czintosioan cum pot sa indentific osuprafata [parcrla] intre mai multe parcele ca sa aflu exact limitele (vezi toată discuția)
Numar de cadastru me_shtefy me_shtefy Tatal meu este intr-un proces ,cu fosta concubina, pe terenul ei au construit o casa impreuna. Ea a declarat la judecata ca el nu a participat la construirea ... (vezi toată discuția)