avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... avans dat pentru o lucrare la acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

avans dat pentru o lucrare la acoperis

Am dat avans unei persoane fizice pentru inlocuire acoperis.Lucrarea nu a fost executata si banii nu mi-au fost restituiti.Am un ,,contract ''prin care se recunoaste avansul dat si data la care ar fi urmat sa inceapa lucrarea.Cum as putea sa-mi recuperez banii dati in avans,in aceasta situatie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:30, 30 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1) Primo facio, încercați formularea unei somații (preferabil prin avocat) solicitând restituirea sumei plătite cu titlu de avans (dacă are natură juridică de arvună ați putea solicita dublul acesteia);
2) Alio modo, formulați o acțiune civilă cu acest obiect;
3) Ca ultimo ratio, ar merge formulată o plângere penală pentru înșelăcuiune. dar v-ați complica.
Multumesc pentru raspuns.deocamdata.Vom analiza variantele propuse,probabil una din primele doua.
Aș începe cu prima, din rațiuni de celeritate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă ,,declarația părților prin care se renunță la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans''? Carolynn Carolynn Ce înseamnă declarația părților prin care se renunța la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans (vezi toată discuția)
In instanta cu antecontract imobil DORISSS DORISSS eu sunt vanzatorul.........la notariat mi s-a spus ca neonorarea diferentei de bani de catre cumparator in termenul stipulat in antecontract duce la ajungerea ... (vezi toată discuția)
Am dat avans pt o casa care nu s-a dovedit a fi, în realitate, ceea ce am dorit si mi s-au retinut 100 euro cica pt deranj. este legal asa ceva? Mariuca1973 Mariuca1973 Am dat avans si in cateva ore m-am razgandit pt ca nu a fost ceea ce am dorit.mi sa retinut cica pt deranj o suta de euro.ce pot sa fac? (vezi toată discuția)