Fiul meu a avut un contract de credit la o banca din 2008, la un moment dat nu a mai platit fiind somer, a incercat sareia platile dupa un timp dar i s-a spus ca trebuie sa plateasca toata suma.(vreo 13000 lei.) Dupa 10 ani( in oct. 2018) a primit de la un executor judecatoresc instiintare privind infiintarea popririi. Ce se mai poate face? Nu se poate invoca prescrierea avand in vedere ca a trecut atata timp de la contractarea creditului pana in prezent?
Faceți contestație la executare în timp de maximum 15 zile de la comunicare!
Puteți invoca inclusiv prescripția dacă nu s-a întrerupt termenul de prescripție; mergeți la avocat să vă analizeze situația in concreto.
De regulă, întreruperea prescripției are loc prin acte de punere în întârziere, ca de pildă o somație.
Pentru a lectura toate cazurile, citiți art 2537 Cod Civil.
Pentru o clarificare de ordin conceptual, rețineți că prin întreruperea prescripţiei extinctive se înţelege modificarea cursului acesteia constând în înlăturarea prescripţiei scurse înainte de apariţia unei cauze întreruptive şi începerea unei alte prescripţii extinctive.
Prescriptie
CristinC63
Am si eu o contrazicere cu un prien si de aceea vreau sa adresez si eu o intrebare.Exista o prescriptie a unui imprumut la banca?Multumesc! (vezi toată discuția)
Debit din 2008
d4rkm4nx99
Am fost sunat astazi de o firma de recuperari creante in care mi s-a precizat ca am un debit restant din 2008 catre paypal.Intrebarea mea este daca dupa atatia ... (vezi toată discuția)