Ma simt neindreptatita la munca si doresc sa stiu daca pot face ceva real. Lucrez de 10 ani pe postul de asistent manager, pe perioada de iarna lucram in paralel 12 ore /saptamana la ica un serviciu din cadrul firmei. Acum 6 luni s-au facut 4 angajari, un jurist si 3 economisti , la 1 luna dupa angajare 1 economist a fost desemnat la biroul achizitii pentru 1 saptamana cand a fost mutat ca sef birou resurse umane - neavand vreo calificare in acest domeniu , firma ii pateste cursurile pentru acesta calificare, jurista a fost mutata de la sef birou juridic la sef birou resures umane iar acum la biroul audit intern, birou infiintat recent. Din motive economice se fac restructurari si astfel mi-au desfintat postul , eu as vrea sa stiu ce pot face in conditiile in care cei 4 noi angajati au atributii doar pe hartie, ei evectiv nefacand nimic concret, plus ca dupa mutarile si schimbarile din organigrama acesti au fost angajati fara sa se stie de la bun inceut pentru ce . Directorul mi-a zis ca atributile de secretariat le va lua asupra sa .
Nu avem de unde sa stim ce sanse aveti , iar pasii sunt urmatorii:
- dupa primirea deciziei de concediere, in termen de 45 de zile depuneti contestatie la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
multumesc frumsos pentru raspunsuri , mai am o intrebare : nu am semnat preavizul,banuiesc ca este trimis prin posta cu confirmare de primire, de cand intra in vigoare? din momentul in care ridic plicul de la posta ? daca nu il ridic ce se intampla ?