avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desființare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desființare post

Ma simt neindreptatita la munca si doresc sa stiu daca pot face ceva real. Lucrez de 10 ani pe postul de asistent manager, pe perioada de iarna lucram in paralel 12 ore /saptamana la ica un serviciu din cadrul firmei. Acum 6 luni s-au facut 4 angajari, un jurist si 3 economisti , la 1 luna dupa angajare 1 economist a fost desemnat la biroul achizitii pentru 1 saptamana cand a fost mutat ca sef birou resurse umane - neavand vreo calificare in acest domeniu , firma ii pateste cursurile pentru acesta calificare, jurista a fost mutata de la sef birou juridic la sef birou resures umane iar acum la biroul audit intern, birou infiintat recent. Din motive economice se fac restructurari si astfel mi-au desfintat postul , eu as vrea sa stiu ce pot face in conditiile in care cei 4 noi angajati au atributii doar pe hartie, ei evectiv nefacand nimic concret, plus ca dupa mutarile si schimbarile din organigrama acesti au fost angajati fara sa se stie de la bun inceut pentru ce . Directorul mi-a zis ca atributile de secretariat le va lua asupra sa .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 1 Noiembrie 2018
Ce puteti face dvs, sa contestati decizia de concediere in instanta.
asta am de gand sa fac, incercam sa aflu daca am castig de cauza si ce pasi ar trebui urmati
Nu avem de unde sa stim ce sanse aveti , iar pasii sunt urmatorii:
- dupa primirea deciziei de concediere, in termen de 45 de zile depuneti contestatie la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
multumesc frumsos pentru raspunsuri , mai am o intrebare : nu am semnat preavizul,banuiesc ca este trimis prin posta cu confirmare de primire, de cand intra in vigoare? din momentul in care ridic plicul de la posta ? daca nu il ridic ce se intampla ?
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
anamares, utilizator
Incepand cu ziua urmatoare , celei in care v-a fost comunicat.

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca popescu marcela popescu marcela Buna ziua, O societate a concediat un jurist cu atributii in controlul relatiilor de munca. In perioada imediat urmatoare notificarii desfiintarii in ... (vezi toată discuția)
Modificare unilaterala fisa post balugiga balugiga Buna seara, Ma confrunt cu o problema majora: sunt mutat de la un departament la altul (de la contabilitate la personal) modificandu-se in totalitate fisa ... (vezi toată discuția)
Este legal sa fiu trimisa la vechiul loc de munca ? SIAM SIAM BUNA ZIUA, PENTRU CA NU DISPUN DE LEGISLATIE ( CODUL MUNCII ) ACTUALIZATA AM NEVOIE DE SFATUL DVS. IN URMATOAREA SPETA : EU LUCREZ LA O FIRMA MARE, ... (vezi toată discuția)