elga50 a scris:
Din factura RADET pentru incalzire scade 25% (10%pentru holuri, subsol, uscatorii si 15% pentru tevile verticale care trec prin apartamente).
Acest 25% imparte la suma totala a suprafetelor apartamentelor de pe scara si se obtine caldura la comun /m2.
Aceasta valoare o inmulteste cu suprafata apartamentului in care se afla firma si rezulta caldura la comun pentru acel apartament.
Radetul in SET(suprafata echivalenta termic)nu a luat niciodata in calcul tevile din apartamente,numai firmele care calculeaza repartitoarele iau in calcul tevile.
Si ca sa nu fiu combatuta,am sa va spun si de unde stiu.
Am centrala de apartament si am avut aceste discutii (adica sa platesc caldura emanata de tevile care trec prin apart.meu) cu cei din asociatie.Am mers in audienta la dl. Ramba,cand inca era director la Radet si acesta mi-a spus ca tevile din apartamente nu sunt si nu au fost luate niciodata in calcul la stabilirea SET.Ca atare, administratori sau firmele care calculeaza caldura emanata de tevile in discutie, din punctul meu de vedere,fac o ilegalitate si cei care se simt "jumuliti" de sumele percepute pot sa ceara Radet-ului in scris aceasta lamurire, dupa care pot actiona in justitie administratorul sau firma.