avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Am un SRL, s-au diminuat veniturile, dar vreau sa pastrez firma si sa pot sa-mi achit si creditele care le am pe firma. Am citit legea insolventei si consider ca m-ar ajuta foarte mult daca as putea pe baza acestei legi sa-mi reorganizez activitatea astfel incat in timp sa pot sa ma achit de datorii. Ce ma sfatuiti sa fac? As dori sa discut pe aceasta tema cu un profesionist in domeniu insolventei sa-i dau mai multe amanunte si sa ma indrume cum este mai bine sa procedez.:(
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:23, 12 Noiembrie 2009
Vreti voluntar sa solicitati insolventa? Legea 85 prevede care sunt conditiile de aplicare. Din expunerea dumneavoastra inteleg ca aveti credite pe care doriti sa le achitati dar nu mai sunt venituri indestulatoare pentru acest lucru. Sincer acum trei ani si eu am crezut ca legea aceasta ma poate ajuta si am solicitat voluntar falimentul, azi insa ... sunt in situatia ca a esuat planul de reorganizare si se va pronunta deschiderea falimentului :((

Din ceea ce am citit in domeniu in ultimii trei ani - sunt foarte putine societatile care se si redreseaza odata deschisa procedura - procectul este de cca 2%. - dar va doresc succes. Legea 85 este pentru a apara interesele creditorilor iar debitorul nu prea poate sa faca prea multe mai ales daca aveti de a face cu un administrator/lichidator judiciar care urmareste doar ca procedura sa fie cat mai scurta si mai are si comitetul creditorilor care-l sustine.
Da, cam are dreptate Lenia.
Am sa raspund predecesorilor mei :
Daca acum un an era o bucurie sa gasesti active la o soc si sa le vinzi astazi lucrurile s-au schimbat, gasesti active si nu ai cui sa le vinzi .
Deci concluzia este ca se prefera falimentului o reorganizare cu sanse de reusita ,toate partile implicate fiind in final multumite
Pentru Badiu Diana puteti sa ma contactati in vederea unui posibile colaborari
Nu in ultimul rand as vrea sa amintesc ca in scurt timp va fi promulgata Legea concordatului preventiv
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru si timbru judiciar crisad crisad Pentru o contestatie la deschidere procedura insolventa, pentru o pretinsa creanta de peste 100.000 RON, trebuie achitata taxa judiciara de timbru de 120 RON ... (vezi toată discuția)
Insolventa si rate neachitate puiu_luca puiu_luca buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un sfat , am un credit la banca pe societate cu rata mare pe care in aceasta perioada nu o pot achita ,daca depun cere ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta si pe mine cineva? adrian_huned adrian_huned Am o intrebare daca ma puteti ajuta, as dorii sa stiu ce prevede legea insolventei, si legea falimentului daca ma puteti ajuta, o zii cat mai placuta (vezi toată discuția)