avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Trancriere documente dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Trancriere documente dubla cetatenie

Buna ziua ! Ma numesc George . In anul 2014 am obtinut cetatenie spaniola , indeplinind la momentul solictarii acesteia ,toate conditiile prevazute de catre legislatia spaniola in domeniu. Legea spaniola prevede ca ,in mometul dobandirii cetateniei spaniole ( respectiv ziua in care semnezi actul prin care ti se acorda cetatenia) , persoana adulta trebuie sa prezinte la biroul de Evidenta a Persoanelor (Registro Civil) ,documentul care dovedeste cererea de renuntare la cetatenia anterioara ( pentru persoanele adulte cu cetatenie in C0munitatea Europeana ). In cazul meu , nu mi-a fost cerut acel document demonstrativ ci ,doar am semnat ''renuntare la cetateniea romana'' , insa nici pana in prezent nu m-ia fost cerut de catre statul spaniol sa prezint un document prin care sa atest ca nu mai sunt cetatean roman.
In anul 2016 m-am reintors in Romanaia ,unde traiesc si activez in prezent. In 2017 am prezentat la biroul de Evidenta a Persoanelor Ploiesti (localitate de domicilu) , cerere prin care solicit transcrierea documentelor din Spania , tinand cont de faptul ca legislatia spaniola prevede ca , orice persoana adult sau copil va purta in mod obligatoriu doua nume de familie (apellidos ) , primul fiind cel care provine de la tata ,cel de-al doilea provine de la mama inainte de casatoria celor doi . Am atasat acestei solicitari ,toate documentele cerute de catre Biroul de Evidenta a Persoanelor , respectiv ''Certificacion Lliteral '' legalizat si apostilat in Spania ,tradus si legalizat la notar in Romania ,depus la dosar in orginal+copie ,..prezentat original si depus la dosar copie dupa DNI (documentul national de identitate Spania) , prezentat original si depus la dosar copie dupa pasaport spaniol ,..depus la dosar copie dupa Carte de Identitate Romania . Dupa o perioada de trei luni ,neprimind raspuns cererii depuse de catre mine ,m-am prezentat la Biroul de Evidenta a Persoanelor din localitate unde mi-a fost inmanata o nota informativa eliberata de catre Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date prin care mi se cere ca ,pentru finalizarea favorabila a cererii sa depun la dosar , documentul din care rezulta cum a fost dobandita cetatenia spaniola . Ca urmare , am fost in audienta la Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor ,precizand ca nu detin alte documente decat cele cerute si anexate la dosar ....Precizez ca nu am solicitat si nu intentionez sa renunt la cetatenia romana. Nu mi-a fost retrasa Cartea de Identitate. Nu inteleg de ce nu poate fi finalizata cererea de transcriere a documentelor, atata timp cat eu ma identific cu C.I. pe teritoriul Romaniei si ,sau cu pasaport spaniol pe teritoriul oricarei alte tari din C.E... ....Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: EsGeo , utilizator 08:27, 4 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi se poate retrage in orice moment cetatenia spaniola, deci de ce va mai pasa de legile spaniole?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de Hotărârea judecătorească a Instanței care v-a acordat cetățenia (Registrul civil este în mod normal pe lângă o Judecătorie de Primă Instanță). Aceasta se obține de la Registrul Civil care v-a eliberat certificatul de naștere spaniol.
Asta pe de o parte. Pe de cealaltă parte, intențiile pe care le aveți cu privire la cetățenia română nu sunt de interes, deoarece conform legii spaniole, trebuie să renunțați la aceasta, România neavând tratate de dublă cetățenie cu Spania.
Faptul că dumneavoastră considerați că ați avea dublă cetățenie este o eroare. Probabil că o veți pierde pe cea spaniolă, deoarece nu ați îndeplinit cerințele legale de obținere și păstrare a acesteia.
Multumesc tare mult pentru raspunsurile dumneavoastra !....Voi reflecta asupra situatiei. O zi buna , tuturor !
Multumesc tare mult pentru raspuns !..Voi reflecta asupra situatiei . Va doresc o zi buna !

tgeorgescu a scris:

Vi se poate retrage in orice moment cetatenia spaniola, deci de ce va mai pasa de legile spaniole?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatului de nastere in romania meme1234 meme1234 as dori sa stiu cum se poate transcrie certificatul de nastere in romania. copilul are mai putin de un an. tatal spaniol, mama romanca, certificat eliberat de ... (vezi toată discuția)
Cetatanie romana executare executare Buna ziua! Am o intrebare cu privire la dreptul de cetatenie romania. Voi incerca sa fiu cat se poate de concis! Am o prietena romanca, care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil nascut in spania cory_r cory_r cum se obtine un certificat de nastere la un copil in varsta de 2 ani nascut in spania dar neinregistrat la timp de parinti, mentionez ca unul din parinti are ... (vezi toată discuția)