avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală

Buna ziua,
Doresc sa prezint urmatoarea situatie:

1. In anul 2016 (luna noiembrie), impreuna cu sotia mea, am depus dosarul in baza legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Dupa 2-3 luni sa si afisat rezultatul "castigatorilor" in urma punctajelor obtinute pe site-ul Primaria Timisoara ([ link extern ] .
"Tabel nominal cu persoanele propuse în vederea atribuirii de terenuri pentru construirea de locuințe conform Legii nr. 15/2003" - se poate gasit pe site, stampilat si semnat de Consiliul Local.

Conform site-ului Primaria Timisoara "Termen limită pentru depunerea/completarea dosarelor depuse în bazaLegii 15/2003, republicată, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, în vederea elaborării unei noi liste de priorităţi, data de15 ianuarie 2017, inclusiv.
" - respectand acest termen.

Din cauza faptului ca Primaria nu avea anagajati care sa verifice contestatiile, termenul la care ar fi trebuit acordate terenurile a expirat si mai multe persoane care erau pe lista au dat Primaria in judecata.
Am inteles ca din acest motiv, Primaria nu poate face nimica pana la finalizarea tuturor proceselor.

In luna Martie 2017 din cauza faptului ca aceste terenuri nu au fost atribuite inca, am achizitionat prin programul Prima Casa un apartament iar automat una din conditiile acordarii pamantului a fost "incalacat"

"d) solicitantul și soţul /soţia, după caz, să nu fi avut sau să nu dețină în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în Timișoara, cât și în alte localități;"


Intrebarea mea ar fi :

Daca la data depunerii dosarului si aprobarii acestuia (lista a fost finalizata) nu am detinut nici o proprietate dar din cauza faptului ca Primaria nu a atribuit terenurile din motivele invocate mai sus, mai pot beneficia de acest teren?

Am inteles ca persoanele care la momentul depunerii dosarului au avut 33 sau 34 de ani, iar la atribuirea terenurilor vor avea 35 sau 36, se va lua in considerare varsta depunerii dosarului.

Acest lucru se poate aplica si in cazul meu?
Pot actiona Primaria Timisoara in instanta pentru a cere sa se ieie in considerare criteriile cerute de ei in momentul depunerii si aprobarii dosarului? Care ar fi sansele de reusita?


Mentionez faptul ca, am facut mai multe sesizari pentru a cere informatii de la Primarie, dar nu am primit nici un raspuns niciodata, trecand mai bine de 1an.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
KiralyOtto, utilizator
Cel mai recent răspuns: KiralyOtto , utilizator 22:08, 5 Noiembrie 2018
Să înteleg că nu mă poate "ajuta" nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală KiralyOtto KiralyOtto Buna ziua, Doresc sa prezint urmatoarea situatie: 1. In anul 2016 (luna noiembrie), impreuna cu sotia mea, am depus dosarul in baza legii 15/2003 privind ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte. MarianMoise MarianMoise Buna ziua, Numele meu este Marian Moise si va scriu in atentia legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte in ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trbuiesc indeplinite pentru a primi un teren din partea primariei pt. constuirea unei locuinte? Alin89iosif Alin89iosif Eu si iubita mea am dori sa ne construim o casa. Neavand sprijin material sau economic din partea nimanui am decis sa cautam pe internet ce drepturi ni se ... (vezi toată discuția)