avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Caz de vătămare corporală din culpă, din care a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Caz de vătămare corporală din culpă, din care a rezultat pierderea splinei. Ar fi vreo șansă de câștig în instanță pentru făptuitor?

Buna ziua,

Rog ajutor in legatura cu un caz de vatamare corporala din culpa, din care a rezultat pierderea splinei persoanei vatamate, cazul a fost clasat de catre parchet, credeti ca ar fii sanse de castig in instanta pentru faptuitor?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 17:09, 1 Noiembrie 2018
Buna seara,
afirmati ca a fost clasat. Urmarea care este? S-a depus plangere impotriva ordonantei de clasare? Nu cred ca se poate afirma daca faptuitorul are sau nu castig de cauza in instanta ( banuiesc ca va referiti la plangerea la care faceam referire) in afara studierii dosarului. Daca exista probe care sa justifice clasarea, da, poate avea sanse. Insa, concret, argumentele pro sau contra admiterii/respingerii plangerii nu pot fi pronuntate decat de un avocat care cunoaste actele din dosar.
Buna ziua,

A fost clasat de catre parchet dar e inca in perioada de 20 de zile in care se poate depune plangere, din ce am inteles eu victima cere o suma mult prea mare altfel va depune plangere, victima are certificat medico legal si internare in spital care dovedesc ca i-a fost extrasa splina, credeti ca ar avea sanse in instanta faptuitorul sau mai bine sa accepte intelegerea propusa.

Multumesc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luind in considerare ca victima si-a pierdut un organ in urma accidentului ( infirmitate ), fapta este una penala, ma mir cum a fost posibil clasarea dosarului penal.
"Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii

Art. 194

Vătămarea corporală

(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - dosar penal pentru propria vatamare corporala Ziggy86 Ziggy86 Luni dimineata in jurul orei 08:00 am avut un accident cu motocicleta in localitatea Manasia din care a rezultat avarierii la motocicleta mea dar cat si a ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala in ncp - pedeapsa maxima claudiaivan claudiaivan am o pb,am o plangere pe rol,dar dosarul este inca la politie,fiind vb de o agresiune impotriva fiului meu cu 27 de zile de ingrijiri de la IML. cu vechiul cod ... (vezi toată discuția)
Accident, propunere impacare roxdeea roxdeea am avut un accident,am pierdut controlul volanului si am intrat in altcnv pe contrasens. Nimeni nu a fost rănit grav,le am dat asigurarea pt masina si unul ... (vezi toată discuția)