avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Mama Vitrega
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Mama Vitrega

Buna seara! Tatăl meu decedat ,mama vitregă nu are niciun copil cu tatăl meu ,in actele de proprietate nu este trecuta .dar îi poartă numele,As vrea să știu cât la sută are aceasta din moștenire?noi suntem 6 frați!mulțumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:04, 1 Noiembrie 2018
buna seara,
Din bunurile proprii ale tatalui (realizate inainte de casatoria cu cea de a II-a sotie sau primite prin mostenire in timpul casatoriei) copiii impart 3/4 si sotia supravietuitoare primeste 1/4
Din bunurile realizate in perioada casatoriei sotia supravietuitoare primeste 5/8 (din tot) si copiii impart 3/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa decesul mamei Andromeda92 Andromeda92 Buna ziua ! Parintii mei au un teren cu casa cumparat iar impreuna au 2 copii pe mine si fratele meu dar mama mai are 3 copii din alta casatorie(inainte sa se ... (vezi toată discuția)
Succesiune nini02 nini02 Buna seara! Am si eu o nelamurire: acum 10 ani a decedat mama; s-a facut succesiunea, ramanand eu si tata coproprietari pe un apartament si o masina. Tata s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Maryzin Maryzin Buna ziua! As dori și eu câteva răspunsuri la niște situații legate de o succesiune, moștenire. Tatăl meu a fost căsătorit cu mama mea 45 de ani, ... (vezi toată discuția)