avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Frecventa inspectiilor RSVTI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Frecventa inspectiilor RSVTI

Buna ziua,

As dori sa va intreb care este frecventa inspectiilor RSVTI si cum este stabilita aceasta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:34, 27 Septembrie 2019
Salutare,

Tocmai ce am sunat o firma de consultanta si mi-a spus ca frecventa inspectiilor este stabilita de o procedura interna si de persoana autorizata RSVTI. Frecventa inspectiilor este de minimim 1 luna si maxim 2 ani,
Periodicitatea verificarii ISCIR a echipamentelor tehnice este mentionata in cartile tehnice ISCIR cu care sunt livrate echipamentele tehnice de catre producator. La transpaleti manuali nu este necesara autorizarea ISCIR a ET.
Informatii utile gasiti aici: [ link extern ] /
Trebuie facuta distinctie intre autorizarea ISCIR a ET si autorizarea meseriilor/ lucratorilor (manevrantilor transpaletilor in cazul de fata), respectiv intretinerea si verificarea tehnica periodica a ET cu care se efectueaza lucrari.
Gasiti informatii utile aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Sa revenim, dvs.mai exact ce exhipamente tehnice aveti in cadrul firmei, numai acel model de transpalet din primul meu link, lisa galbena...sau aveti si rafturi, schele pentru depozitarea marfurilor si urcati/ asezati marfa pe ele cu ajutorul unor echipamente?
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
@Ionut.ion
Nu mai complicati aceasta discutie. Vi s-a raspuns deja, citez: " .... in Domeniul depozitelor pentru lize manuale si manipulanti."
Daca are in dotare alte ET supuse regimului ISCIR si doreste lamuriri suplimentare, utilizatorul poate deschide o noua discutie.
Trebuie sa intelegeti o data pentru totdeauna - imi este greu sa va urmaresc mereu postarile pentru a distinge in clar daca raspusurile pe care le dati sunt utile sau nu.
@justinsanero
La nivelul firmei trebuie sa existe un program anual, aprobat de angajator pentru lucrari de intretinere, revizii si reparatii a echipamentelor tehnice din dotarea firmei. In acest program se mentioneaza verificarea transpaletilor conform procedurii interne de care v-a amintit firma de consultanta.
Va multumesc pentru raspunsuri. Doar lize manuale care pot ridica maxim 2,5 Tone.
@ popa.gheorghe: ai putea te rog sa-mi trimiti un exemplu cu un program anual? Inteleg ca in legislatia locala nu se cere efectuarea inspectiilor, dar totusi as dori sa fie inspectate cel putin o data la 6 luni.

Alte discuții în legătură

Este obligatorie atestarea de stivuitorist (iscir) pentru a putea ... Paul Iozu Paul Iozu Este obligatorie atestarea de stivuitorist (ISCIR) pentru a putea manipula un transpalet manual cu catarg (capacitate 1000 kg, ridicare maxima 1600 mm)? (vezi toată discuția)
Autorizatie interna pe linie de securitate si sanatate in munca pentru angajati cu activitati specifice-operatori utilaje autorizati iscir cyan cyan Unde se regaseste in legislatia specifica obligatia lucratorilui desemnat si a sefului serviciului tehnic responsabil de a intocmi o autorizatie interna pe ... (vezi toată discuția)
Stivuitoare - cu sau fara atestare iscir? pfm18i pfm18i Buna ziua, Pentru stivuitoare este obligatorie adeverinta ISCIR? Daca avem norme interne pentru utilizarea (moto - electro) stivuitoarelor, lucratorii care ... (vezi toată discuția)