avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cota de impozitare la drepturi salariale stabilite in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cota de impozitare la drepturi salariale stabilite in instanta

Am de pus in aplicare o sentinta judecatoreasca, respectiv o repunere pe functie si plata drepturilor salariale aferente unei perioade anterioare de timp, 1 an si ceva. Plata drepturilor se face toata odata si nu intra sub incidenta OUG 90/2017. Întrebarea este ce cota de impozit aplic la statele de plata aferente anului 2017, 16% sau 10% conform art 78 alin (4) Cod fiscal? ”În cazul veniturilor reprezentând salarii/solde, diferenţe de salarii/solde, dobânzi acordate în legătură cu acestea, precum şi actualizarea lor cu indicele de inflaţie, stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile/hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii, impozitul se calculează şi se reţine la data efectuării plăţii, în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data plăţii pentru veniturile realizate în afara funcţiei de bază, şi se plăteşte până la data de 25 a lunii următoare celei în care au fost plătite.”
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale restante in baza unei sentinte civile janelo janelo Buna ziua , Vă rog să mă îndrumaţi cu privire la modalitatea de calcul şi declarare a contribuţiilor sociale obligatorii pentru perioade anterioare ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)