avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Căsătoria între un minor și un major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Căsătoria între un minor și un major

Aș dori să vă pun și eu câteva întrebări.
Eu am aproape 17 ani și iubitul meu a făcut 20. El sa băgat la un loc de muncă și după ceva timp ma cerut în căsătorie și eu am acceptat. După o mică perioadă de timp mama mea la dat afară din casă și acum stăm separat. El vrea să ia ceva în chirie pentru amândoi și sa stăm împreună. Vrea să facem și acte dar mama mea nu este de acord. Aș vrea să vă întreb : Ce aș putea să fac să plec de la ea în norme legale. Mereu mă amenință și mă șantajează cu poliția. Iar eu aș dori să mă căsătoresc cu el și în sfârșit sa plec de la ea. Vă rog spuneți-mi ce ar trebui să fac ca să plec de la ea prin cauză legală
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Becherițu Lavinia, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:18, 2 Noiembrie 2018
va puteti casatorii si fara acceptul parintilor.Aveti peste 16 ani.
Vă rog spuneți-mi ce ar trebui să fac ca să plec de la ea prin cauză legală

Sa astepti cu rabdare sa implinesti 18 ani. Pentru a te casatori acum, ai nevoie de un motiv temeinic, acordul unui parinte si incuviintarea instantei.

Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma mut cu iubitul la 15 ani legal? Mihaellla1234 Mihaellla1234 Am 14 ani, fac in ianuarie 15 si sunt cu iubitul meu de 1 an , 1 an si ceva.Am întreținut relatii sexuale iar părinții mei au aflat si acestia îmi ... (vezi toată discuția)
Dacă eu am aproape vârstă de 17 ani, iar părinți mei sunt ... Nicoleta Adina Nicoleta Adina Dacă eu am aproape vârstă de 17 ani, iar părinți mei sunt divorțați, dar au tutela comună. Eu locuiesc cu tatăl meu în țară, iar mama în Anglia, ... (vezi toată discuția)