avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lamurire va rog.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lamurire va rog.

Intrebarea este, fiind oprit in trafic, conducand fara permis, nu i s-a facut echilotestul, a fost dus la sectie unde a dat o declaratie doar pe jumate, dupa care i s-a spus ca poate sa plece deoarece in masina mai era cu o fata a carui parinte lucra la SRI. Acum dupa 4 ani a primit acasa o citatie in care este scris ca este suspect pentru conducere fara permis si este chemat sa dea declaratie. Puteti sa imi spuneti ce se mai poate intampla acum, dupa atat timp si fara ca politia sa aiba vreo proba? Pentru ca persoana nu vrea sa mearga sa dea declaratie .
Poate sa fie trimis in judecata si condamnat.
Daca are calitatea de suspect, exista probe.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua. Va multumesc mult pentru raspuns. Dar vreau sa va mai intreb ceva. Daca fapta aceasta s-a petrecut in urma cu 3-4 ani, nu exista un termen de prescriptie a faptei? Si vreau sa mai spun ca vinovatul nu a dat o declaratie prea mare. Acum este chemat sa dea declaratie pentru ce s-a intamplat in urma cu 3-4 ani.
Nu a intervenit prescriptia răspunderii penale.
Multumesc.
Dupa cat timp intervine prescriptia?

Alte discuții în legătură

Liberarea conditionata alexandra_iuhas alexandra_iuhas sotul meu are un mandat de 3 ani. Are deja executat 1 an si 10 luni plus 4 luni castig, in total 2 ani si 2 luni. Prima comisie de liberare a avut-o pe 19 ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis. green488 green488 Buna seara. Am fost condamnat pt un accident auto 5 ani cu suspendare. Dupa 4 ani un politist cu f mult exces de zel mi-a facut dosar pt conducere fara permis ... (vezi toată discuția)