avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banca poate pune sechestru pe o casa care e luata luta ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banca poate pune sechestru pe o casa care e luata luta prin credit ipotecar de la o alta

in 2007 am luat un credit ipotecar impreuna cu sotul meu ,el este titularul creditului iar eu sunt girant pentru el,pe actele casei suntem trecuti amandoi.Tot in2007 am luat pe numele meu,fara sa stie sotul,un credit de nevoi personale fara garantiide 9000franci,ale carui rate urma sa le achite varul meu.De 8 luni el nu a mai platit iar banca ma someaza pe mine binenteles.Poate banca sa-mi puna sechestru pe casa luata pe credit?Eu sunt in concediu de cresterea copiluluisi primesc banii in cont dar nu mi-au pus sechestru pe el pina acum,ma gindesc serios sa divortez ca sa nu-i creez alte neplaceri sotului ,adica sa ramana fara casa.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 15:53, 12 Noiembrie 2009
in vederea recuperarii creantei, banca va proceda la executarea silita a debitorului.
in prima faza va fi instituita poprirea pe veniturile salariale, ulterior vor fi executate silit bunurile mobile ale debitorului .
daca creanta nu va fi indestulata in acest fel, se va dispune executarea silita a imobilului.
daca se va ajunge aici , nu este musai sa divortati.
sotul poate face constestatie la executare si poate solicita impartirea bunurilor comune, tocmai pt ca partea sa din comunitatea matrimoniala sa nu fie in vreun fel afectata de actiunea creditorului .
Buna ziua !
In primul rand nu divortati !
In acel de- al doilea rand, banca ce v- a acordat credit de nevoi personale nu poate pune sechestru pe casa intrucat nu este creditor privilegiat( aceea este banca care a acordat credit ipotecar).Ea este numai un creditor chirografar (creditor care are un drept general asupra patrimoniului debitorului; nu se bucura de o garantie reala (gaj, ipoteca, privilegiu) pentru creanta pe care o are asupra debitorului ).
In al treilea rand , nu va poate pune sechestru pe venitul pentru cresterea copilului , ci pe bunurile proprii.
Nu in ultimul rand, platiti in primul rand creditul ipotecar.
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)
Contract ipoteca vs contract fara garantie ipotecara adiprenne adiprenne Buna ziua! As dori sa aflu daca in cazul in care am un imprumut finaciar care nu este garantat cu ipoteca cum poate debitorul sa execute un ... (vezi toată discuția)