avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat casatorie Romanesc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat casatorie Romanesc

Salutari
M-am casatorit in UK cu cetatean Roman ambii avem domiciliul in Romania si rezidenti in Uk.
Acum partea frumoasa ..pentru a putea inregistra certificatul de casatorie Englezesc in Romania am inteles ca dureaza pana la 2 luni . In UK se face pe loc/in aceeasi zi la ambasada. Nu il putem inregistra la ambasada pt ca ambii fiind in trecut casatoriti si divortati cu titlu definitiv si irevocabil nu avem inscris pe certificatele de nastere mentiunea casatorit/divortat(nu inteleg ce treaba are certificatul de nastere cu o casatorie) . Acum avem 2 copii primul este trecut in certificatul de nastere Romanesc la rubrica mama fostul nume de familie al ei. Celalalt cu actualul nume de familie al mamei adica numele preluat dupa casatorie.
Am obtinut de la consulat titlu de calatorie pentru cel mic dupa multe rugaminti si lacrimi(au fost intelegatori totusi ) acum alta parte uimitoare chiar daca reusim sa inregistram in tara certificatul de casatorie va dura inca 2 luni transcrierea certificatului de nastere al celui mic (nascut in Uk)
Toate actele au apostila traduse si legalizate nu inteleg de ce dureaza atat.
Azi in prostia mea m-am gandid sa facem casatoria civila si in Romania (in 10 zile ajungem acasa) sotia isi schimba frumos buletinul cu nume nou de familie si apoi doar asteptam transcrierea certificatului de nastere al copilului .....ar fi ceva ilegal in ce am gandid eu sau se poate rezolva fara toata tevatura si birocratia celebra la noi ?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc copilului nascut in strainatate. natachka natachka buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare casatorie efectuata in gibraltar luciancraiova luciancraiova Buna ziua, Cetatean roman casatorit cu cetatean mexican , in Gibraltar (apartine de UK), doresc sa inscriu casatoria in Romania, insa nu doresc la ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport pentru copil lidia35 lidia35 Buna as dori si io eu sa stiu exact ce acte imi trebuie pt certificatul de nastere,pasaport la un copil nascut aici si daca e nevoiede ambii parinti la ... (vezi toată discuția)