avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!

Lucrez intr- o unitate medicală de stat iar numărul nopților efectuate lunar este de 7- 8 .Este normal? In aceste conditii cum ar trebui să ne fie plătite orele de noapte daca același spor îl iau si colegele de pe celelalte secții unde se efectuează 3- 4 nopti lunar.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 2 Noiembrie 2018
1. Art.117 C.mun. : Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

2. Asadar, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile, acesta este stabilit de catre angajator.

3. În unitățile sanitare, de asistență socială și de asistență medico-socială, unde activitatea se desfășoară fără întrerupere, în trei ture, personalul care lucrează lunar în toate cele trei ture, precum și personalul care lucrează în două ture în sistem de 12 cu 24 pot primi, în locul sporului pentru munca prestată în timpul nopții, prevăzut la art. 20 din Legea 153/2018, un spor de 15% din salariul de bază pentru orele lucrate în cele trei, respectiv două ture.

4. Personalul care, potrivit programului normal de lucru, își desfășoară activitatea între orele 22,00 și 6,00 beneficiază, pentru orele lucrate în acest interval, de un spor pentru munca prestată în timpul nopții de 25% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puțin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Turele de noapte ada2000 ada2000 Buna ziua, intrebare, lucrez de 5 ani intr-o institutie unde programul de lucru este in ture 12 cu cu 12 cu 48. Intrebarea mea este turele de noapte nu ar ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte sau nu dscalin dscalin Buna ziua, ma numesc Calin si lucrez ca ambulantier la SAJ si pina nu demult am lucrat in schimburi de 12x24 acum de la 1 noe, o parte dintre noi lucram in ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte Georgica112 Georgica112 Buna ziua. Sunt bugetar și aș dori să știu în ce condiții trebuie acordat sporul de noapte. Eu lucrez cel puțin de 3 ori pe luna a câte 24 ore pe zi. ... (vezi toată discuția)