avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... infiintare asoc proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

infiintare asoc proprietari

Buna ziua!
Ma puteti ajuta cu cateva lamuriri?
1. Pentru infiintare Asociatie de Proprietari trebuie neaparat ca cei care semneaza documentele necesare sa aiba semnat neaparat contractul de vanzare cumparare? Unii au doar antecontractul....urmand ca la o saptamana dupa Adunarea Generala sa semneze si contractul.
In momentul in care s-a stabilit Adunarea Generala se credea ca vor semna mai multi.
2. Poate fi ales ca Presedinte un proprietar care semneza contractul de vanzare cumparare la cateva zile dupa Adunarea Generala ?

Se pot face toate aceste ca sa se infiinteze mai repede Asociatia de Proprietari? Oricum in 2 luni cat dureaza toata procedura sigur vor fi semnate peste 90% din contracte.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:08, 2 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Da, trebuie sa aiba contractul de v/c semnat, finalizat, antecontractul este o promisiune de cumparare si nu un act de proprietate.
Este posibil ca tranzactia sa nu se finalizeze din diverse cauze.
2. Nu. Vezi raspunsul de la pct. 1.
Ce faceti in cazul in care cel ales presedinte nu devine proprietar, renunta sa achizitioneze apartamentul?

Si daca nu vor fi semnate 90% ci numai 49% sau 36%?
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este obligatoriu ca persoanele care isi dau acordul in adunarea generala pentru infiintare asociatie de proprietari sa detina calitatea de membru proprietar calitatea care poate fi detinuta numai de catre persoanele care detin calitatea de membru proprietar respectiv care sunt detinatori de documente legale care le confera calitatea de proprietar asupra bunului imobil
Persoana care poate fi aleasa sa exercite responsabilitatea de reprezntant legal al asociatiei de proprietari,obligatoriu trebuie sa detina calitatea de membru proprietar respectiv sa detina document legal care ii confera calitatea de proprietar asupra bunului imobil si suplimentar sa detina incheiat si acord de asociere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face parte din comitetul executiv daca nu sunt proprietar in acte? andrei.m.i andrei.m.i Buna ziua. Ma intereseaza daca , dpdv legal, am dreptul sa fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari, daca doar sotia apare ca ... (vezi toată discuția)
Membru in asociatie bektas.sahin bektas.sahin Daca nu m-am inscris ca membru in Asociatia de proprietrai cand am cumparat apartamentul, am drept de vot in Adunarea Generala a Asociatiei si pot candida la o ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi presedinte de bloc ? MahiS MahiS Vechiul presedinte si-a dat demisia. Absolut nimeni dintre proprietari nu doreste sa preia fuctia de presedinte, nici macar contra cost. Singura persoana ... (vezi toată discuția)