avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot face parte din comitetul executiv daca nu sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot face parte din comitetul executiv daca nu sunt proprietar in acte?

Buna ziua.
Ma intereseaza daca , dpdv legal, am dreptul sa fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari, daca doar sotia apare ca proprietar in acte ( apartamentul este cumparat inainte de casatorie ).
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2020
andrei.m.i, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei.m.i , utilizator 15:09, 15 Ianuarie 2020
Da,puteti, mai ales daca locuiti acolo.Nu puteti fi presedinte.
Legiuitorul a prevazut ca reprezntantii asociatiei de proprietari sunt alesi de catre adunarea generala a membrilor proprietari
Pentru a putea fi ales intr-o functie d ereprezentare a asociatieid e proprietari este obligatoriu ca persoaana sa detina calitatea de membru proprietar ,respectiv sa detina incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari
Multumesc frumos pentru raspuns. Intre timp am gasit cateva informatii in legea 196/2018. Pentru a putea fi membru al asociatiei de proprietari trebuie sa fii proprietar al unui imobil din condominiul respectiv ( din definitie, proprietar inseamna sa ai fii titular al unui drept de proprietate ). Prin urmare nu pot fi membru al asociatiei -> nu pot fi membru al comitetului executiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog sa ma lămuriți dacă președintele asociației ... mari2466 mari2466 Bună ziua, va rog sa ma lămuriți dacă președintele asociației de proprietari și comitetul executiv au fost aleși cu majoritate de voturi de proprietari ... (vezi toată discuția)
Drepturi coproprietat FLORINA1979 FLORINA1979 Detin 10 % din apartamentul mamei , prin contract vanzare cumparare si am depus si eu adeziune la asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc . ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma demisiei actualului presedinte de bloc/asociatie ... Eugeniu Piperea Eugeniu Piperea Buna ziua. In urma demisiei actualului presedinte de bloc/asociatie se va alege un nou presedinte. Intrebarea mea este daca sotia mea poate fi aleasa ... (vezi toată discuția)