avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare doctorat

Buna ziua! Sunt anul 4 la doctorat la facultatea de farmacie si imi doresc sa renunt, pentru ca nu reusesc sa am rezultate si nu-l voi termina oricum in timp util. Acum, in contract scrie, citez: ”in cazul retragerii, va returna sumele corespunzatoare finantarii studiilor doctorale parcurse (corespunzator bugetarii primite de la M.E.C.S.), datorita prejudiciului creat”. Acum eu nu inteleg exact ce reprezinta aceste sume si cam cat ar insemna. Mentionez ca sunt bugetat cu frecventa si cu bursa, desi la momentul in care am semnat contractul sunt trecuta doar ca bugetat cu frecventa si nu mi s-a mai dat sa semnez vreun act aditional de atunci, dar am primit bursa in tot acest timp. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 28 Ianuarie 2025
Bună ziua,Am urmat 3 ani-Doctorat (la fără frecventă/cu plata)și mă aflu în perioada de prelungire.
De la locul de muncă(învățământ) beneficiez de concediu de studii.
Care sunt urmările(negative) la universitate și la locul de muncă, dacă renunț la doctorat?
La universitate nu cred ca aveti urmari, insa la locul de munca da .. mai ales daca sunteti cadru didactic.
Ați menționat că în cazul renunțării la doctorat, prin cerere de retragere, dacă am avut concediu de studii vor fi repercusiuni negative La ce să mă aștept? Sunt cadru didactic în a 5 lună de concediu de studii (din cele 6 luni), dar vreau să mă retrag de la studiile doctorale, (sunt la buget cu bursă de la Universitate).
Acum sunt în an terminal(4) după noua lege a învățământului. În contractul cu universitatea este menționat că în cazul retragerii bursa va fi returnată în termen de 3 luni .Va trebui să returnez și banii pe concediu de la școală?? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2025
Mihai Liviu, utilizator
Nu cred ca trebuie sa restituiti si banii pe concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire bani concediu de studii/ bursă de studii. sunt cadru didactic și doctorand în an terminal(4)- după noua ... Mihai Liviu Mihai Liviu Sunt cadru didactic și doctorand în an terminal(4)- după noua Lege a înv.(2023) - la studii doctorale buget cu bursă de la Universitate. Acum mă aflu ... (vezi toată discuția)
Retragere studii doctorale Ana Petra Ana Petra Buna ziua, Daca vreau sa mi depun cererea de retragere din cadrul studiilor doctorale, trebuie sa restitui bursa primita? Mentionez urmatoarele: - sunt ... (vezi toată discuția)
Se acorda concediu cu plata pentru elaborarea unei teze de doctorat? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Doctorandul este cadru didactic, si este in ultimul an de doctorat, si ar dori sa-si ia pe perioada februarie-iunie, concediu cu plata. Este posibila astfel ... (vezi toată discuția)