Buna ziua! Sunt anul 4 la doctorat la facultatea de farmacie si imi doresc sa renunt, pentru ca nu reusesc sa am rezultate si nu-l voi termina oricum in timp util. Acum, in contract scrie, citez: ”in cazul retragerii, va returna sumele corespunzatoare finantarii studiilor doctorale parcurse (corespunzator bugetarii primite de la M.E.C.S.), datorita prejudiciului creat”. Acum eu nu inteleg exact ce reprezinta aceste sume si cam cat ar insemna. Mentionez ca sunt bugetat cu frecventa si cu bursa, desi la momentul in care am semnat contractul sunt trecuta doar ca bugetat cu frecventa si nu mi s-a mai dat sa semnez vreun act aditional de atunci, dar am primit bursa in tot acest timp. Va multumesc!
Bună ziua,Am urmat 3 ani-Doctorat (la fără frecventă/cu plata)și mă aflu în perioada de prelungire.
De la locul de muncă(învățământ) beneficiez de concediu de studii.
Care sunt urmările(negative) la universitate și la locul de muncă, dacă renunț la doctorat?
Ați menționat că în cazul renunțării la doctorat, prin cerere de retragere, dacă am avut concediu de studii vor fi repercusiuni negative La ce să mă aștept? Sunt cadru didactic în a 5 lună de concediu de studii (din cele 6 luni), dar vreau să mă retrag de la studiile doctorale, (sunt la buget cu bursă de la Universitate).
Acum sunt în an terminal(4) după noua lege a învățământului. În contractul cu universitatea este menționat că în cazul retragerii bursa va fi returnată în termen de 3 luni .Va trebui să returnez și banii pe concediu de la școală?? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!