avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soția mea vrea să-i doneze unuia dintre cei doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soția mea vrea să-i doneze unuia dintre cei doi copii ai noștri partea ei de apartament, se poate?

Eu cu sotia mea avem un apartament. Avem 2 copii. Unul sta cu noi iar sotia vrea sa i doneze partea ei din apartament, se poate?
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 16:06, 4 Noiembrie 2018
Se poate, însă, donația este revocabilă in limita a 1/4 din jumatate din casa, daca sotia nu ii lasa celuilalt copil alte bunuri de acea valoare. Cel mai bine ii face copilului cu care locuiește contract de întreținere sau de renta viageră.

Se poate, dar trebuie să încheiati un act de partaj cu soția.
Imobilul e bun comun, dobândit în devălmășie. Deci nu e stabilită partea exactă a fiecăruia.
Celuilalt copil i-a donat un ap mostenit dela parintii ei.
Ar trebui sa discutati la notar. Bunurile dobândite in timpul căsătoriei sunt bunuri comune in cote egale, pana la proba contrarie. Puteti încheia un act de partaj prin care sa stabiliti cotele asupra apartamentului. Sotia ii poate lasa copilului partea ei de apartament si prin testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte dintrun apartament detinut in proprietate indivizibila zaganescu31 zaganescu31 Detin un apartament impreuna cu sotia si vreau sa-i vand ei partea mea din acesta . Se poate? (vezi toată discuția)
Vânzare imobil între soți. este aceasta o soluție pentru ca imobilul să ajungă în final doar la copilul din a doua căsătorie? liabali liabali Buna ziua, vreau sa știu dc se poate sa vândă soțul meu partea lui din casa , mie, soției. Mai are un copil din alta căsătorie și vrem ca sa rămână ... (vezi toată discuția)