Buna ziua,
Ma intereseaza sa stiu daca la stabilirea pensiei se tine cont si de indemnizatiile primite ca membri in Consiliile de administratie.
Mai concret,am fost salariata intr-un trust,intr-o firma,dar si membra in consiliile de administratie la alte doua firme din cadrul aceluiasi trust.Din sumele primite mi s-au retinut contributiile aferente;vorbim de perioada 08/2001-03/2005.
Daca rspunsul e afirmativ,cum pot verifica daca s-a tinut cont si de aceste contributii?
Precizez ca m-am pensionat anticipat in 2011,iar pentru limita de varsta in 2014.
E tardiv demersul meu?
Va multumesc!
Verificarea putea fi facuta in termenul de contestare a deciziei de pensionare cand puteati cere concret sa va demonstreze ca s-a luat in calcul si acele sume. Nu ar trebui sa fie un secret nici acum dar sunt sigur ca va fi greu; motivul ar fi volumul mult de munca si personalul insuficient in Casele de Pensii. Pensionarul ar trebui sa primeasca odata cu decizia de pensionare cuantumul venitului lunar brut sau net luat in calcul de-a lungul perioadei de cotizare. Poate vor fi parlamentari ce se gandesc la aceasta in dezbaterile legii.