avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost bruscată de șeful meu, care m-a și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost bruscată de șeful meu, care m-a și concediat verbal în timpul agresiunii. Sunt însărcinată și am anunțat acest lucru, este legal ce vrea să facă?

buna ziua am si eu o intrebare am anuntat ca sunt gravida la locul de munca si dupa aproximativ 1 luna am fost bruscata adica impinsa de seful meu si urland la mine ca sunt concediata ce pot face in cazul asta unde ma pot adresa sa fac o plangere, sesizare ceva. Din cate stiu legal nu poti concedia o angajata care este insarcinata va rog sa ma ajutati
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alisss 92 , utilizator 15:52, 5 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati anuntat in scris ca sunteti insarcinata ?

Ati primit vreo decizie de incetare a c.i.m. ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da iam anuntat printr-o scrisoare data de la medicul meu in care eu nu mai am voie sa ridic greutati eu lucrand ca bucatar . ZIlele uramatoare revin sa discuta cu managera mea ia nefiind in tara cand seful meu ma agresat( impins) si atunci discuta cu mine. problema este ca sunt genul de persoane care nu apara angajati. Ce pot face mai exact daca miercuri cand discut cu ia imi pune in fata contractu sa demisionez ??? multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu semnati nicio demisie ... lasati angajatorul sa aiba initiativa incetarii c.i.m., dupa care puteti actiona in consecinta.
Cornel Vasile, Consilier juridic
acest răspuns util
nu voi semna nimic desigur dar dupa aceia la cine ma pot adresa daca ei incheie c.i.m ? unde ma pot duce stiu ca nici o firma nu poate concedia o femeie insarcinata ... multumesc
alisss 92, utilizator
acest răspuns util
Va puteti adresa ITM-ului , dar in acelasi timp depuneti si contestati impotriva deciziei de concediere la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.

Alte discuții în legătură

Încetare contract de muncă în perioada sarcinii. ce pot face ca să beneficiez de drepturile pe care le-aș fi avut dacă eram angajată în momentul nașterii bebelușului? Ramomary Ramomary Buna ziua.Sunt insarcinata in 14 saptamani iar azi am fost sa mi fac dosaru pt risc si angajatorul mi a zis ca nu se poate pt ca mi a desfacut contractu de ... (vezi toată discuția)
Prenatal baltamircea baltamircea sotia mea a ramas insarcinata in luna decembrie.Incepand cu 01 01 2015 a luat tot concediul de odihna pt ca nu a mai putut merge la munca.Dupa ce a terminat ... (vezi toată discuția)
Desfiintare loc de munca ioana_6334 ioana_6334 Buna ziua, am fost instiintata verbal de superiorul ierarhic, vineri la sfarsitul programului ca mi se va desfiinta postul ca urmare a unei reorganizari a ... (vezi toată discuția)