avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vrem să dăm un judecată un membru al asociației ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vrem să dăm un judecată un membru al asociației și probabil vom câștiga procesul. Cum putem recupera restanțele dacă oficial acesta nu are niciun venit?

Vrem sa dam un judecata un restantier si probabil ca asoc va castiga procesul. Cum putem recupera restantele de la un proprietar care oficial nu are niciun venit? (munceste la negru). Nu are nici cont bancar - deci nu i se poate pune poprire pe nimic. Nu mai locuieste in imobil intrucat a divortat iar bunurile mobile sunt luate in timpul casatoriei (deci sunt bunuri comune). Se poate executa silit apartamentul?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: prettydaniola , utilizator 12:53, 13 Noiembrie 2018
În principiu se poate în funcţie de valoarea sumei datorate, dar, mai întâi verificaţi la OCPI pe numele cui a rămas apartamentul (el sau soţia) ca să ştiţi pe cine daţi în judecată.
Nu s-a facut inca partajul si sotia care a ramas in apt spune ca nu va intenta prea curand procesul pt ca nu mai are bani de avocati. El nici atat nu vrea sa renunte la ap, desi nu mai locuieste in el. In actul de v/c al apt din 1999 scrie ca este casatorit cu..... deci teoretic si juridic apt este inca al amandurora. Asa ca nu vad niciun impediment sa formulam cererea de chemare in judecata catre amandoi. Datoria este de peste 5000 lei. Eu ma gandesc la biata femeie ca are si un copil de intretinut (pt care el nu plateste pensie alimentara) si are deja poprire pe cont pt alte datorii, are 2 joburi ca sa faca fata cheltuielilor, iar el ii rade in nas cu teancuri de euro pe care ii castiga la negru. Cf legii, in calitate de proprietar, el ar trebui sa-si plateasca partea de cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte, fiind scutit doar de cheltuielile care se repartizeaza pe numar de persoane (intrucat nu locuieste in imobil). Doar ca nu il intereseaza si sustine ca cine locuieste in apt trebuie sa plateasca toate cheltuielile. Evident ca sotia ar trebui sa-i intenteze proces pt recuperarea sumelor pe care ar trebui sa le plateasca pt cheluielile pe cota-parte, dar iar se ajunge la imposibilitatea achitarii lor din cauza ca el aduce adeverinta de la ANAF ca nu realizeaza niciun venit. In Romania te judeci degeaba pt niste drepturi materiale pt ca raman doar pe hartie, smecherii gasesc portite sa ocoleasca legea. In procesul pt violenta domestica intentat de sotie impotriva lui, a cerut avocat din oficiu pe motiv ca nu realizeaza venituri. Insa intr-un proces de calomnie in care el este paratul si i se pretind daune morale de 10.000 lei, si-a angajat avocat. Deci clar ca are bani, are si autoturism (pe care l-a trecut pe numele tatalui), se stie ca lucreaza la negru dar legile noastre sunt atat de proaste incat nu produc efecte si asupra acestor smecheri care gasesc destule portite sa se dea saraci lipiti pamantului, desi este evident ca nu este asa. Iar cei care ar trebui sa fie despagubiti de acestia, raman doar cu procesul castigat. Adica cu o hartie pe care s-o puna in rama ca la altceva nu le foloseste. Deci: asoc. va castiga procesul, dar el nu are cont bancar/nu realizeaza (oficial) venituri, sotia are deja poprire pe cont si un copil in intretinere, deci ce sa se execute silit? masina de spalat, televizorul, aragazul, mobila???? adica tot biata femeie si copilul vor ramane cu casa goala pt ca el sta bine mersi in vila parintilor sai din Voluntari.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
prettydaniola, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari are dreptul conform dispozitii in vigoare,pentru recuperare debite sa actioneze in instanta debitorul
In crcumstantele precizate ,instanta de judecata poate dispune partajul bunurilor
Deci nu vom recupera mai nimic :))
Dacă instanţa face partaj atunci puteţi executa partea de apartament care revine soţului, pe motiv că nu are venituri, deşi suma e sub 10.000 lei.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli apartament la rosu lagunartk lagunartk Buna ziua! Desi am tot studiat legislatia in domeniu si am cautat si pe forumul dvs., tot nu gasesc negru pe alb care este mai exact situatia mea, ca ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarilor de apartamente angelapopa angelapopa Buna ! Am in Romania ca proprietate o garsoniera (apartament cu 1 camera )dar sunt casatorita si locuiesc in Germania de 4 ani.Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli asociatie de proprietari Florin-Galati Florin-Galati Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament cu bransament separat de apa curenta (prin contract direct cu furnizorul de apa curenta SC APA CANAL, Galati), ... (vezi toată discuția)