avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli asociatie de proprietari

Buna ziua,
Sunt proprietarul unui apartament cu bransament separat de apa curenta (prin contract direct cu furnizorul de apa curenta SC APA CANAL, Galati), contorizorea gazelor naturale este separata ( prin contract direct cu furnizorul de gaze naturale GDF SUEZ Galati), centrala termica proprie.
Asocieatia de proprietari din care face parte blocul in care locuiesc au un mod ciudat de a calcula cheltuile comune si anume : iluminatul pe casa scari, femeia de servici, salariu presedintelui si administratorului.
Aceste cheluieli mai sus mentionate se calculeaza pe numarul de persoane aflate in apartament, ceea ce consider ca e incorect si imoral acest mod de calcul, a-si vedea normal ca aceste cheluieli sa se plateasca o suma fixa/apartament.
Va solicit sfatul si indrumarea pentru lamuriri in cele prezentate mai sus, multumindu-va anticitap.
Cu stima ,

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:07, 28 Martie 2013
potrivit normelor metodologice de aplicare a legii nr.230/2007, privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de propietari, Cap III, sectiunea a 2-a Repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane, Art.34, prevede printre altele ca; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune se va repartiza proportional cu numarul de persoane.

laSectiunea a 4-a, Art.43 prevede astfel; cheltuielile efectuate pentru administrea, intretinerea, repararea, exploatarea, consolidarea partilor comune, vor fi repartizate pe cota-parte indiviza de propietate(in functie de suprafata apartamentului)

deci consumul de energie se repartizeaza pe numar de persoane, iar celelalte cheltuieli cu salariile personalului angajat se repartizeaza in functie de cota indiviza de propietate
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
cl, utilizator
Cheltuielile cu electricitatease imparte pe nr. persoane și salarizarea persoanelor din administratia asociatiei se calculeaza in functie de cota parte indiviza.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
Alexandru Munteanu, Avocat
Buna seara, tot in legatura cu repartizarea cheltuielilor cu incalzirea si cele comune,, am o nelamurire in sensul ca daca este corect ca la acelasi nr.de camere -doua- si cu cate 1 persoana care locuieste in ele , tabelul afisat este diferit si anume 1.= 326 lei ;2.= 368 lei; si 3.= 149 lei. Care este criteriul de repartizare ? ca suprafata apartamentelor este identica- cel putin la cele cu 2 camere - fiind un bloc cu 4 etaje .Am intrebat ad-torul si a zis ca asa rezulta din calcul ... dar nu ofera mai multe detalii... multumesc pentru raspunsuri..
aveti dreptul sa vi se explice modul de calcul, face cerere si solicitati acest lucru. daca aveti contorizat consumul de apa, de aici pot surveni diferente, sau daca vecinii au separatie la gaze si dumneavoastra nu...cereti in scrie modul de calcul !
Diferenta poate rezulta daca sunteti contorizati la apa si la caldura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza gazul consumat. Jean Valjean Jean Valjean Suntem un condominiu care inregistreaza prin acelasi aparat consumul de gaze la bucatarii si cel folosit la incalzire - avem centrala proprie a blocului. Care ... (vezi toată discuția)
Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pierderilor de apa la o asociatie de proprietari rody77 rody77 Buna ziua Am o intrebare legata de repartizarea pierderilor de apa la o Asociatie de proprietari. Cum se repartizeaza aceste pierderi? Pe numar de apartamente ... (vezi toată discuția)