avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical maternal (lehuzie)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical maternal (lehuzie)

Va rog sa ma ajutati cat mai urgent cu un raspuns. Soptia mea insarcinata in 6 luni si 2 saptamani, primeste concediu medical de pe data de 11.10-12.10 (cod indemnizatie 06, si cod diagnostic 745). Din data de 13.10-31.10 primeste concediu medical (cod indemnizatie 01, si cod diagnostic 745), urmand ca de pe 01.11 trebuind sa intre legal in concediu prenatal. In data de 25.10, naste la 27 saptamani prin cezariana, copilul traieste 2 ore si decedeaza (am certificat nastere si deces). Avand in vedere aceasta situatie (sotia nu era in concediu prenatal, si copilul moare), cat are dreptul sotia mea la concediu (de lehuzie) si care este baza legala (momentan sotia mea este tot in spital datorita unei infectii). Ce fel de concediu are dreptul si pe ce perioada (persoanlul medical spune ca are dreptul la 21 de zile sau maxim 42 zile). Eu nu vad corect acest lucru din moment ce sotia mea are cezariana, am cert. nastere si deces. Va multumesc din suflet!Am nevoie de raspuns cat mai urgent.

Alte discuții în legătură

C medical, e bine repartizarea?? ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am inregistrat corect aceste concedii medicale -primul concediu medical 20.10-31.10.2011 20.10-24.10 suportat de ... (vezi toată discuția)
Concediu lauzie da sau nu? ContSters107933 ContSters107933 Subsemnata, Munteanu Elena Laura, domiciliata in Iasi, va prezint urmatoarea situatie: - in seara zilei de 09.09.2009 (la 27 de saptamani de sarcina) in urma ... (vezi toată discuția)
Cm urgenta continuat de cm sarcina lauzie andad andad Cum platim aceste medicale? Primul CM urgenta medico-chirurgicala (01.06 - 02.06) urmat de un CM continuare cod 08 -sarcina si lauzie (03.06 - 16.06) , ambele ... (vezi toată discuția)