avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXE JURIDICE ptr actiune in raspundere civila ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXE JURIDICE ptr actiune in raspundere civila delictuala(art 998-999)

As vrea opinii pertinente privind taxele de timbru ce trebuiesc platite ptr introd unei actiuni in temeiul art 998-999 cod proced.civila.
Sunt in functie de valoarea daunelor cerute si in cuantumul sumelor prevazute la art.2(1) din Legea 146/1997?

In alta ordine de idei, facand o actiune in constatare si pot cere si daune in conf cu art 998-999(intr-o alta cauza, desigur!).Parcam stiam ca atunci cand introduci act in constatare nu poti cere si saune.! Sau gresesc?!
Multumesc tuturor!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:35, 21 Decembrie 2009
Buna ziua,

legea taxelor de timbru 146/1997 spune exact ce afirmati si dvs - intr-adevar va trebui sa platiti tx de timbru la valoarea daunelor solicitate.

In cealalta cauza, intr-adevar, daca aveti o actiune in realizare, actiunea in constatare este inadmisibila.

Avocat Boncu
Poate fi o actiune in constatare cu un petit in pretentii, sens in care se va timbra fiecare petit in parte. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrarea capatului de cerere accesoriu cristina_vilceanu cristina_vilceanu Art. 14 din legea taxelor de timbru spune ca atunci cand o actiune are mai multe capete de cerere, cu finalitate diferita, taxa judiciara de timbru se ... (vezi toată discuția)
Cum se calc. o taxa timbru rafaels rafaels :))cum se introduce o actiune in pretentii si cum se calc. taxa de timbru la valoarea de 110E si 450 ron. (vezi toată discuția)
Evacuare cu bucluc mirceadan mirceadan Pe spatiul meu comercial chiriasul a subinchiriat pe 10 ani, desi contractul sau de inchiriere cu mine era doar pe 3 ani. Eu nu am stiut de subinchiriere. Dupa ... (vezi toată discuția)