avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca sotul e trecut pe proiectul de constructie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca sotul e trecut pe proiectul de constructie inseamna ca doar el o sa fie unicul proprietar?

Buna ziua!
Eu impreuna cu sotul am decis sa construim o casa. Dar pe proiectul de casa apare doar numele sotului. Ce trebuie sa facem ca aceasta casa sa fie jumatate al unuia si jumatate al altuia?
Va multumesc.
O zi buna!
Nicoleta
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Nicoflower, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carla Caraman , utilizator 15:16, 5 Noiembrie 2018
Daca sunteti casatoriti in mod legal, si nu aveti incheata conventie de separare a bunurilor, atunci se prezuma ca aveti cote egale.
Dar, exista si posibilitatea ca pe proiect sa fie trecuti ambii soti.
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Si eu am fost in aceiasi situatie dar după terminarea casei am facut intambularea si ne-am trecut amândoi cu cote egale. Iar acum pe extazul de carte funciară suntem amândoi trecuți.
Carla Caraman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire casă cotă parte 1/2 pe terenul soțului Matei Rodica. Matei Rodica. Bună ziua! Doresc să ridic împreuna cu soțul o casă pe terenul lui, proprietate personală, dobândit înainte de căsătorie. Noi, când ne-am ... (vezi toată discuția)
Pierderea proprietatii in cazul divortului mircea60n mircea60n Doresc sa ma casatoresc si apoi sa cumpar, din resurse personale, o casa ai carei proprietari sa fim amandoi . Exista posibilitatea ca in cazul in care sotia ... (vezi toată discuția)
Divorț studenta cu un copil de 1,4 luni RoxanaMarria RoxanaMarria Bună ziua, Sunt studenta în anul 5 (mai am încă un an pana termin), căsătorita civil din 2016. Avem împreună un copil de 1 an și 4 luni. Eu și ... (vezi toată discuția)