avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Mama mea s-a recasatorit dupa moartea tatalui meu. Sotul mamei are vreun drept la mostenirea dobandita din timpul casatoriei cu tatal meu si la mostenirea cuvenita dupa parintii ei?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:23, 5 Noiembrie 2018
Da.
Daca mama dvs decedeaza prima, sotul supravietuitor are dreptul la 1/4 din cota mamei.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
raluk0207, utilizator
Decesul tatalui meu a fost in 1983 si ea s-a recasatorit in 2002. Impreuna au cumparat un apartament, la care stiu ca au facut un act in care doar ei sunt beneficiari, indiferent care decedeaza primul, acolo am inteles. Sotul actual al mamei nu apare in nici un act din cele mostenite de mama mea
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
AlexA00, utilizator
Nu are nici o importanță.
Soții se mostenesc unii pe alții.
Legea stabilește că soțul supraviețuitor are dreptul la moștenire.
Iar prin "moștenire" se intelege atat bunurile proprii ale defunctului, cât și cele comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire elena_1234 elena_1234 Buna ziua, Am urmatoarea problema: Bunicul mamei mele a murit acum mai bine de 20 de ani. La momentul respectiv apartamentul s-a impartit jumatate intre ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul recasatoriei unuia dintre parinti adnil adnil Buna ziua! Parintii mei au divortat, tata recasatorindu-se intre timp. Sunt singurul copil, neavand alti copii cu actuala sotie. In cazul in care tatal meu ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor maryelena maryelena va rog mult ajutati-ma.urgent cu un raspuns MAMA a decedat in anul2008.iar tatal meu sa recasatorit acum 2 ani.sunt singura la parinti,as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)