avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... 3 popriri pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

3 popriri pe salariu

Buna ziua ! Cum se procedeaza in cazul popririlor ? Avem un salariat care are un venit net lunar de 2710 din care i se retin : sindicatul (34 de lei) si mai are rate la C.A.R. Invatamant (este membru la 2 C.A.R.-uri) in cuantum de 1356 lei ( 780 lei - o rata si 576 lei o alta rata).
El mai primeste 1286 de lei pe card. Ironia este ca acum 7 ani a mai facut un imprumut in banca pe care nu l-a achitat. Are de restituit 8000 de lei. Unitatea noastra a primit instiintare de la un executor judecatoresc. Este vorb de o H.J. definitiva, irevocabila si executorie.
CUM PROCEDAM IN ACEST CAZ ?
El are deja retineri pe 1/2 din salariu. Riscam sa ni se inchida conturile daca nu solutionam corect acest caz.
Asteptam sfaturile dvs pentru care va multumim anticipat !
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
raymona neacsu, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 08:21, 6 Noiembrie 2018
Trebuie sa tineti cont strict de venitul net, deci virati la executor 1/3 din 2710,asta in cazul in care cele 2 plati la CAR nu se fac ca urmare a unei executari silite.
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
elenazan, utilizator
Nu, cele 2 rate la cele 2 C.A.R-uri nu se achita ca urmare a unei executari silite.

Dupa ce scadem din venitul net lunar de 2710 suma de 1/3*2710 = 903 lei, mai ramane suma de 1807 lei.
1/2*2710 = 1355 lei - suma ce poate fi poprita
1355-903=452 lei (includem cotiatia la sindicat si cele 2 rate).
Este corecta modalitatea de calcul ?

Va multumesc !
E problema lui ce rate are, atata timp cat nu sunt alte executari silite, din 2710 lei net virati 1/3 la executor, 903 lei.Din ce ramane platiti sindicatul si ratele la CAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu Buna ziua am primit recent o executare silita de la un executor întrebarea mea este următoarea : am o pensie de întreținere de 550 un credit tip c.a.r de ... (vezi toată discuția)
Executare silita dejescuadina71 dejescuadina71 Buna ziua,am primit o executare silita ca girant de la un C.A.R. Mentionez ca am rate credit in valoare de 700 lei,o rata la C.A.R. de 200 lei ca titular de ... (vezi toată discuția)
Inscriere somatie in cartea funciara arun.badiu arun.badiu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Sunt girant la un credit la un C.A.R din localitate, titularul creditului nu a mai platit cateva luni, a ... (vezi toată discuția)