Buna ziua ! Cum se procedeaza in cazul popririlor ? Avem un salariat care are un venit net lunar de 2710 din care i se retin : sindicatul (34 de lei) si mai are rate la C.A.R. Invatamant (este membru la 2 C.A.R.-uri) in cuantum de 1356 lei ( 780 lei - o rata si 576 lei o alta rata).
El mai primeste 1286 de lei pe card. Ironia este ca acum 7 ani a mai facut un imprumut in banca pe care nu l-a achitat. Are de restituit 8000 de lei. Unitatea noastra a primit instiintare de la un executor judecatoresc. Este vorb de o H.J. definitiva, irevocabila si executorie.
CUM PROCEDAM IN ACEST CAZ ?
El are deja retineri pe 1/2 din salariu. Riscam sa ni se inchida conturile daca nu solutionam corect acest caz.
Asteptam sfaturile dvs pentru care va multumim anticipat !
Trebuie sa tineti cont strict de venitul net, deci virati la executor 1/3 din 2710,asta in cazul in care cele 2 plati la CAR nu se fac ca urmare a unei executari silite.
Nu, cele 2 rate la cele 2 C.A.R-uri nu se achita ca urmare a unei executari silite.
Dupa ce scadem din venitul net lunar de 2710 suma de 1/3*2710 = 903 lei, mai ramane suma de 1807 lei.
1/2*2710 = 1355 lei - suma ce poate fi poprita
1355-903=452 lei (includem cotiatia la sindicat si cele 2 rate).
Este corecta modalitatea de calcul ?
E problema lui ce rate are, atata timp cat nu sunt alte executari silite, din 2710 lei net virati 1/3 la executor, 903 lei.Din ce ramane platiti sindicatul si ratele la CAR.
Poprire salariu
Buna ziua am primit recent o executare silita de la un executor întrebarea mea este următoarea : am o pensie de întreținere de 550 un credit tip c.a.r de ... (vezi toată discuția)