avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire sau succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire sau succesiune

Am revenit in țara și am trecut pe la casa tatălui meu, surpriza, casa a fost vinduta după moartea tatălui.
Eu sint rezultatul căsătoriei anterioare
Din căsătoria cu a doua soție au rezultat 2 copii
Soția din a doua căsătorie a decedat înaintea tatălui, ea are un copil din căsătoria anterioară
Nu știu in ce stadiu era casa in momentul vânzării ( ma refer la CF)
Intrebari
Eu am drepturi după moartea tatălui?
Care sint etapele și ce acte trebuie sa prezint
Actualmente după vinzare cine ma va despăgubi?
Cel mai recent răspuns: Valerica-Veronica , utilizator 14:18, 6 Martie 2019
Buna seara,
Pai la mostenirea sotiei a II-a au venit:
- sotul supravietuitor cu 5/8 din TOT ce au realizat impreuna in timpul casatoriei si
- cei 3 copii ai defunctei (2 din casatoria cu tatal dumneavoastra si 1 dinainte) care impart 3/8 adica cate 3/24 fiecare.
Din bunurile proprii ale defunctei tatal a mostenit 1/4 si cei 3 copii impart 3/4 adica fiecare cate 3/12
Dupa decesul tatalui bunurile realizate impreuna cu defuncta sotie se impart astfel:
- fiecare din copiii tatalui (doi din casatoria cu defuncta si dumneavoastra) impartiti cele 5/8 ramase din ce am spus inainte si cei 1/4 asa cum am spus mai sus.
- bunuri proprii ale tatalui se impart in 3 parti egale intre dumneavoastra 3
Daca s-au dezbatut succesiunile fara a fi anuntata e cazul sa va adresati URGENT instantelor de judecata pentru a anula toate actele de succesiune emise fara a fi luata in calcul si si actele subsecvente (cele incheiate ulterior adica de vanzare cumparare)
Va multumesc ptr promtitudine si informație.

Deci va trebui sa caut un avocat specializat pe succesiune și moștenire și sa intentez un proces in timisoara căci acolo este toată istoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Maryzin Maryzin Buna ziua! As dori și eu câteva răspunsuri la niște situații legate de o succesiune, moștenire. Tatăl meu a fost căsătorit cu mama mea 45 de ani, ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune în cazul unei convenții matrimoniale cu separare de bunuri, și copii din căsătorie anterioară. cum se poate face ca bunurile să rămână copilului din actuala căsătorie? paula38 paula38 Buna ziua ,doresc sa stiu urmatoarele aspecte,sunt casatorita ,intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala cu separare de bunuri,detin o casa ... (vezi toată discuția)