avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Protejarea drepturilor de autor in cazul unui web site
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Protejarea drepturilor de autor in cazul unui web site

As dori sa aflu cate ceva despre cadrul legislativ din Romania in ceea ce priveste drepturile de autor legate de realizarea paginilor de internet. Cum se poate proteja un site?
Ce se poate face atunci cand constatam ca imagini si texte au fost insusite, fara acordul nostru, de catre alti posesori de site?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dexileos , utilizator 11:04, 13 Aprilie 2006
Un dintre variante ar fi sa-i dati in judecata pentru incalcarea dreptului de autor. Din pacate, e destul de dificil de dovedit furtul.

Alin Popescu
Ai putea detalia de unde provine aceasta dificultate in a dovedi ceva ce iti apartine?
Intre timp, nu am stat cu bratele incrucistate si iata ce am facut: mi-am trimis prin posta,
intr-un plic bine sigilat, paginile printate ale propriului meu site.
Adresa postala si sigiliul sunt dovezi de netagaduit, nu-i asa?
Sa auzim numai de bine!
Dexileos
Ai putea detalia de unde provine aceasta dificultate in a dovedi ceva ce iti apartine?
Intre timp, nu am stat cu bratele incrucistate si iata ce am facut: mi-am trimis prin posta,
intr-un plic bine sigilat, paginile printate ale propriului meu site.
Adresa postala si sigiliul sunt dovezi de netagaduit, nu-i asa?
Sa auzim numai de bine!
Dexileos
Daca vreti da va raspund in public, o sa o fac. Ideea e ca raspunsul meu poate fi folosit ca o aparare a celeilalte parti intr-un eventual proces cu dumneavoastra. Si nu stiu daca va foloseste.

Dar...., cum doriti dumneavoastra. In principiu, printurile in cauza pot fi denontate foarte usor la un eventual proces. Nu este nevoie decat de un expert care sa spuna ca ele puteau fi facute si cu ajutorul photoshop. Si..., asa, usor, in mintea judecatorului, se sadeste indoiala ca are in fata probe incontestabile. De aici incolo, lucrurile se pot cmplica si mai tare, dar sincer sa fiu nu vreau sa expun in public un astfel de aparare, din moment ce, in sinea mea, sunt tentat sa iau apararea autorilor si sa nu le dau posibilitatea celor care fura sa poata scapa basma curata.

Asa ca, daca doriti mai multe amanunte, putem discuta altfel decat in public: alin@avocatnet.ro

Alin Popescu
Art. 7. din Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe indica faptul ca,
constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul programele pentru calculator. Dvs practic prin crearea unei pagini web folositi un program creat de altcineva si numai ideea de a-l folosi intr-un anumit mod nu este protejata de lege. Daca pagina de web contine scrieri literare sau publicistice, care sunt creatia dumneavoastral, asta este o alta poveste si poate fi demonstrata prin orice mijloace de proba crearea lor.

Alte discuții în legătură

Captura ecran/pagina web ca proba sierra sierra Exista vreun soft sau un serviciu online cu care se poate face captura de eran sau de pagina web astfel incat sa fie folosita ca dovada/proba la o plangere la ... (vezi toată discuția)
Cine detine dreptul de autor cand designul web apartine persoanei juridice si programarea apartine unei persoane fizice autorizate? titutza titutza Buna ziua. Ca persoana juridica desfasor o activitate de publicitate, creatie pagini web, etc. Ca persoana juridica, in cazul in care eu am idea de concepere ... (vezi toată discuția)
Drept de autor alinasavin alinasavin Documentatiile pentru finantare realizate de catre o firma de consultanta sunt protejate de dreptul de autor? (vezi toată discuția)