avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort cu minor in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort cu minor in instanta

Buna
Am cateva intrebari legate de un divort in instanta de comun acord ce implica si un minor
1. Cat dureaza ca dosarul sa fie inregistrat si sa aparata pe siteul judecatorie sau portal.just.ro de cand cererea de divort a fost depusa impreuna cu actele necesare?
2. Dupa cat timp de la inregistrarea dosarului este estimata prima citatie si infatisare?
3. Cat dureaza procedura de divort de comun acord in instanta cu minor?
4. Care sunt procedurile acestui proces pentru a se finalizat cat mai repede?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:30, 6 Noiembrie 2018
Nu exista proceduri pt a se finaliza cat mai repede,în mod normal dosarul ar trebui sa apăra pe portal in max 1_2 zile de la data înregistrării dar de întâmpla situații in care. apar erori,dosarul este înregistrat cu nume greșite etc.De la data înregistrării poate dura intre3-6luni pana la primul termen depinde de volumul de munca al instanței.Daca doreați mai repede puteați încerca la notar odată intrata in,,malaxorul,,din justiție nimeni nu va poate garanta termene si urgentări.
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Pot intreba la tribunal despre dosar daca este inregistrat sau nu,de ce nu a aparut pe portal , sa stiu daca este inregistrat cu numele corect sau dispune de erori in cazul in care nu sunt avocat?
Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2018
anabianca5, utilizator
Daca il cautati la tribunal, cu siguranta nu il veti gasi. Divortul este de competenta judecatoriei de la ultimul domiciliu comun al sotilor (de principiu). Puteti verifica on line pe portalul instantelor de judecata, insa daca apar erori nu stiu cine le va identifica.

Daca e divort prin acord ar fi trebuit sa depuneti impreuna actiunea, deci stiti la ce instanta si cand s-a depus dosarul, In mod normal ar trebui f repede acordat termen in sedinta publica. Mergeti la arhiva instantei si vedeti care este stadiul acestui dosar daca vi se pare ca a trecut prea mult timp de la depunerea lui.
Este divort de comun
Actele date la avocat de 5 luni
Avocatul a spus ca a facut dosarul si ca ar trebui sa vina prima citatie pt a se face niste hartii pt minor
Pe portal nu apare nimic
De aia as dori sa stiu unde sa caut sa gasesc detalii despre disar
Daca exista dosar facut
In 5 luni cu siguranta trebuia s aprimiti ceva de la instanta. Mergeti si interesati va

Alte discuții în legătură

Ce fac daca plec din tara si in acest timp mi se comunica citatia? elisabeta_46 elisabeta_46 am o intrebare am intentat divort inca nu mia venit citatia dar as vrea sa plec din tara pt doua luni ce fac daca in acest timp imi vine citatia (vezi toată discuția)
Divorț Ahirghiligiţei Ahirghiligiţei Buna ziua! Pot divorța de sotul meu daca acesta este plecat in străinătate? Mentionez ca nu avem copii si nici proprietăți împreună. In cat timp se ... (vezi toată discuția)
Am lipsit la divort bogdan35 bogdan35 Buna ziua,as dori sa ma sfatuiasca si pe mine cineva in legatura cu divort! Eu si sotia mea am hotarat de comun acord sa divortam(suntem casatoriti de 10 ani ... (vezi toată discuția)