avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am lipsit la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am lipsit la divort

Buna ziua,as dori sa ma sfatuiasca si pe mine cineva in legatura cu divort!
Eu si sotia mea am hotarat de comun acord sa divortam(suntem casatoriti de 10 ani si avem 2 copii impreuna,minori).Eu am fost cel care a inaintat cererea pt divort!
Din cauza ca nu mai locuiesc in tara si nici nu mi-am permis un avocat care sa ma reprezinte,nu am fost prezent la prima infatisare.Sotia a spus ca s-a amanat peste o luna si nu am putut sa ajung nici la a doua infatisare!Ea mi-a spus ca s-a terminat divortul.in sensul ca am fost declarati divortati,dar din cate stiu eu divortul cu minori dureaza mai mult si implica mai multe infatisari...Cred ca sotia mea s-a razgandit si ma minte cand spune ca suntem divortati!!
E posibil sa se fi terminat procesul de divort asa repede?
Cum pot sa aflu ce s-a intamplat de fapt,avand in vedere ca nu sunt in tara si nu pot sa ma bazez pe spusele sotiei?Ce pot sa fac in continuare ca sa continui procesul de divort?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: bogdan35 , utilizator 19:20, 4 Noiembrie 2010
Cautati pe [ link extern ] /
orasul, numele dvs. la dosare si vedeti stadiul procesual. Divort de comun accord nu este posibil in cazul in care aveti copii minori.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator
Poate ca avand copii nu putem sa facem asa numitul "divort de comun acord",dar neoficial eram amandoi de acord cu divortul.Am cautat la judecatorie ,pe site-ul lor,dupa numarul de dosar, numai ca nu a fost completat nimic nici la prima instanta (cea din septembrie) si nici la cea de-a doua(din octombrie)...nu scrie absolut nimic!!!Nu inteleg de ce,nu ar fi trebuit sa spuna daca procesul mai continua sau a fost anulat,suspendat?..nu cunosc termenii juridici
Daca sotia nu a depus intampinare la cererea de divort....atunci actiunea a fost respinsa pe motiv de neprezentare a reclamantului.Daca a depus intampinare prin care a solicitat si ea divortul pe alte motive sau din alte considerente atunci este posibil sa fi fost admisa actiunea sotiei.
ma indoiesc ca s-a pronuntat instanta atat de repede pe fondul cauzei.poate a suspendat cauza.
Informatiile despre dosarele de divort au devenit confidentiale, astfel ca acesta ar putea fi motivul pentru care nu gasiti informatii despre dosarul dvs.
Spun ar putea fi, pentru ca desi s-a decis in acest sens, nu toate instantele aplica politica confidentialitatii datelor asupra acestor dosare, prin urmare cel mai indicat ar fi sa incercati sa va informati la arhiva judecatoriei respective, telefonic sau prin intermediul altei persoane din familie, pentru ca inteleg ca nu mai locuiti in tara.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Cerere divort atac2211 atac2211 Buna ziua. Va rog frumos sa imi raspundeti la o intrebare daca se poate. Sotia mea a depus o cerere de divort, si am primit citatie pt data de 11.06.2008. Acum ... (vezi toată discuția)
Nu sunt de acord cu divortul dancerhd dancerhd Sotia a inaintat cerere de divort ,primul termen 06.04.2011 in cerere ca motive sunt enumerate: datorita geloziei sale a devenit insuportabil, avand parte de ... (vezi toată discuția)
Respingerea actiunii de divort calinpuiu calinpuiu Buna ziua, In ce conditii se poate ajunge la respingerea actiunii de divort pentru soti care au trait impreuna 12 ani pana la momentul introducerii actiunii ... (vezi toată discuția)