avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere divort

Buna ziua. Va rog frumos sa imi raspundeti la o intrebare daca se poate. Sotia mea a depus o cerere de divort, si am primit citatie pt data de 11.06.2008. Acum ea spune ca vrea sa retraga cererea. Este posibil sa o mai retraga sau trebuie sa ne prezentam la termenul stabilit prin citatie ? Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: giulieta , utilizator 19:32, 28 Mai 2008
Sotia dvs. poate sa renunte la judecata fie verbal in instanta la termenul fixat, fie printr-o declaratie notariala de renuntare pe care o va depune la dosar prin serviciul registratura si nu se va prezenta la termen. Nu este necesara prezenta amandurora, ci doar a reclamantei, respectiv sotia dvs. in situatia in care va renunta verbal in instanta.
Problema este ca eu nu vreau sa renunte. Daca ajungem la instanta la termenul fixat, si eu sunt deacord cu divortul ea mai poate reveni atunci sa ceara anularea cererii de divort ?
In cazul in care sotia a depus cererea de divort si acum vrea sa renunte, dar dvs. doriti sa divortati, trebuie sa depuneti si dvs. o cerere reconventionala prin care sa cereti la randul dvs. desfacerea casatoriei.
Astfel renuntarea ei nu ar avea nici un efect asupra procesului de divort.
Ceva din relatia dvs. cu sotia nu merge sau ati suparat-o foarte tare si s-a grabit la divort. Apoi si-a revenit , probabil dupa o analiza mai atenta a acestei actiuni si isi retrage cererea.

Acum dvs. va grabiti si plusati la pripeala sotiei. Cred ca e bine sa mai reflectati inainte de a continua sa o sanctionati pentru supararea pe care v-a produs-o. S-ar putea sa urmeze suparari si mai mari daca continuati.

Daca credeti ca nimic din ceea ce a fost bucurie in relatia cu sotia nu mai exista si nu afectati copii prin decizie sigur ca puteti merge inainte. Casatoria trebuie sa aibe participare bilaterala la dureri si bucurii. Sincer, sunt de parere ca o relatie nu trebuie sa fie fortata de documente legale.

Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Cererea reconventionala trebuie sa o depuneti cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul de judecata.
Daca nu procedati asa va trebui sa deschideti un alt proces de divort ulterior.

Alte discuții în legătură

Divort ,copil minor,cand unul din soti se opune nvlad nvlad sotia doreste divortul, iar eu nu. avem 2 copii minori. Sotia a introdus actiune de divort, cu toate ca intreaga familie ( socrii, frate, cumnata) nu au gasit ... (vezi toată discuția)
Procedura anulare actiune divort buna ziua, am colaborat cu un ... Alex_29 Alex_29 Procedura anulare actiune divort Buna ziua, am colaborat cu un avocat pentru a inainta o actiune de divort, dar d-lui a formulat actiunea exact invers de cum ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj danaanca danaanca Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu ... (vezi toată discuția)