avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura anulare actiune divort Buna ziua, am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura anulare actiune divort Buna ziua, am colaborat cu un ...

Procedura anulare actiune divort
Buna ziua, am colaborat cu un avocat pentru a inainta o actiune de divort, dar d-lui a formulat actiunea exact invers de cum discutaseram. Celalalt sot a formulat inaintarea proprie.

Acum am primit primul termen de infatisare, dar nu as dori sa continui cu aceasta actiune, ci sa formulez una noua cu alt avocat. Doresc sa stiu cum pot anula actiunea curenta (poate prin neprezentare la primul termen?) si daca o eventuala noua actiune ar fi influentata de cea veche.

Sunt deschis la colaborari.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:27, 2 Septembrie 2022
Dacă soția a introdus deja în instanță acțiune de divorț, vă veți judeca pe acțiunea ei. Nu vă folosește la nimic să mai introduceți și dvs încă o acțiune în instanță.

Chiar daca nu vă prezentați la primul termen, nu puteți opri divorțul, decât dacă vă împăcați cu celălalt soț.
Cel mult prin neprezentare se va suspenda acțiunea introdusă de dvs.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
Eu am depus cererea initiala, iar sotia a depus inaintarea ei. Inteleg ca atunci cand spuneti "vă veți judeca pe acțiunea ei" va referiti la acea inaintare, corect?

Daca se suspenda actiunea introdusa de mine, ramane doar reclamatia (inaintarea) ei.....si eu va trebui sa fac o inaintare la ea?

Multumesc mult!

Dapix a scris:

Dacă soția a introdus deja în instanță acțiune de divorț, vă veți judeca pe acțiunea ei. Nu vă folosește la nimic să mai introduceți și dvs încă o acțiune în instanță.

Chiar daca nu vă prezentați la primul termen, nu puteți opri divorțul, decât dacă vă împăcați cu celălalt soț.
Cel mult prin neprezentare se va suspenda acțiunea introdusă de dvs.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la primul termen de judecata va puteti modifica/completa actiunea dvs.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Nu se înțelege ce a ”înaintat” celălalt soț, dacă a formulat cerere reconvențională sau dacă a formulat întâmpinare. Trebuie studiate actele pentru că nu se înțelege ce există la dosar. Dacă s-a formulat cerere reconvențională de partea pârâtă, chiar dacă renunțați la cea formulată de dvs, dosarul se va judeca în continuare pe cererea lui/ei. Se poate încerca o modificare de acțiune, dar trebuie facută până la primul termen de judecată.
Cautati alt avocat si modificați acțiunea pana la primul termen de judecata aceasta e solutia.Probabil va referiti la o intampinare depusa de sotie,oricum grabiti-va pt ca av sa rezolve din timp..

Alte discuții în legătură

Renunțare la cererea de divort Andreea.and Andreea.and Bună ziua, am introdus acțiunea de divort cu doi copii minori la sfârșitul lunii februarie iar la a doua prezentare in instanta am decis să renunț la ... (vezi toată discuția)
Am lipsit la divort bogdan35 bogdan35 Buna ziua,as dori sa ma sfatuiasca si pe mine cineva in legatura cu divort! Eu si sotia mea am hotarat de comun acord sa divortam(suntem casatoriti de 10 ani ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)