avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura anulare actiune divort Buna ziua, am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura anulare actiune divort Buna ziua, am colaborat cu un ...

Procedura anulare actiune divort
Buna ziua, am colaborat cu un avocat pentru a inainta o actiune de divort, dar d-lui a formulat actiunea exact invers de cum discutaseram. Celalalt sot a formulat inaintarea proprie.

Acum am primit primul termen de infatisare, dar nu as dori sa continui cu aceasta actiune, ci sa formulez una noua cu alt avocat. Doresc sa stiu cum pot anula actiunea curenta (poate prin neprezentare la primul termen?) si daca o eventuala noua actiune ar fi influentata de cea veche.

Sunt deschis la colaborari.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:27, 2 Septembrie 2022
Da, intampinare, imi cer scuze.
Da, ma refeream la intampinare. Daca e doar intampinare se poate anula prin neprezentarea mea sau ceva similar sau merge inainte? Multumesc mult!!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Cautati alt avocat si modificați acțiunea pana la primul termen de judecata aceasta e solutia.Probabil va referiti la o intampinare depusa de sotie,oricum grabiti-va pt ca av sa rezolve din timp..

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e doar intampinare si dvs nu va prezentati da se anuleaza. Probleme insa pot aparea, inclusiv ca instanta sa o recalifice cerere reconventionala si sa continue astfel judecata.

Cel mai sigur modificati-va actiunea inaintea primului termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare la cererea de divort Andreea.and Andreea.and Bună ziua, am introdus acțiunea de divort cu doi copii minori la sfârșitul lunii februarie iar la a doua prezentare in instanta am decis să renunț la ... (vezi toată discuția)
Am lipsit la divort bogdan35 bogdan35 Buna ziua,as dori sa ma sfatuiasca si pe mine cineva in legatura cu divort! Eu si sotia mea am hotarat de comun acord sa divortam(suntem casatoriti de 10 ani ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)