avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contribuția la fondul de handicap 2018
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contribuția la fondul de handicap 2018

Buna ziua!
va rog sa i mi spuneti daca in cazul unei primarii orasenesti se pune problema achitarii "Contribuției la fondul de handicap 2018"
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bigdana , utilizator 13:43, 4 Decembrie 2018
Exista conditia a cel putin 50 angajati, Legea 448/2006:

Art. 78. -
(2) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.
(3) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.


Norme: Art. 2. - (1) Numărul de angajaţi care se ia în calcul este numărul mediu de angajaţi din lună.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc mult! Iar in cazul in care Primaria respectiva are in evidenta statului de plata ,indemnizatii pentru un nr. X,de persoane cu handicap, respectiv indemnizatii pentru un nr.X de persoane angajate ca si asistenti personali ?..Cum interpretam? Mai intervine conditia impusa de Legea 448/2006?


Eu inteleg ca exista obligatia de a angaja.
MULTUMESC MULT
Urmeaza intrebarea/in calcul numar mediu de salariati , vom include si numar de angajati asistenti personali ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul fond handicap,daca am incadrate persoane cu handicap cu timp partial emmaribana emmaribana Buna ziua, la o societate cu peste 50 salariati, din care 3 sunt cu handicap( unul angajat cu 8 ore/zi si 2 cu cate o ora/zi), care este numarul pentru care ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap angajate deeaa5 deeaa5 Buna ziua, am o intrebare legata de legea 448/2006 respectiv Ord 590/2008. In art 78, alin 2 din legea 448 se specifica: “Autorităţile şi instituţiile ... (vezi toată discuția)
Fond de handicap TironSandra TironSandra Buna ziua, Daca o societate are 52 de salariati , dar numarul mediu de salariati este de 48, plateste fond de handicap? Multumesc (vezi toată discuția)