avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prestatori de servicii ,,dispăruți" cu un avans de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prestatori de servicii ,,dispăruți" cu un avans de 50% pentru o lucrare de reabilitare a fațadei casei. Ce ma sfătuiți, cum ar trebui să procedez?

buna seara,

ma aflu intr-o situatie neplacuta cu o firma care ar fi trebuit sa faca o lucrare de reabilitare a fatadei casei.

am contractat o firma reprezentata de o amica din copilarie pentru a reabilita fatada casei. acest lucru a fost necesar din cauza unei somatii de la primarie privind fatada, riscand amenda.
am semnat contractul, am dat un avans (50% din suma), mi-au dat chitanta (am avut si un martor la semnarea contractului si plata), la trei zile dupa semnare au venit timp de o zi si... au racait fatada veche, dupa care au disparut. nici fosta vecina, nici asociatul sau nu mai raspund la telefon. numarul ei de telefon il am de cel putin 8 ani, am presupus ca e cel personal. am incercat sa sun de pe diferite numere, insa nimic. nu au finalizat lucrarea, nu a mai trecut nimeni pe acolo. le-am lasat cheie de acces in curte cat si cheia de la una din camere (fost spatiu comercial) care are acces indirect la casa.

din pacate, dupa ce m-au vazut cativa vecini cu ea in singura zi in care a fost si a dat jos o parte din fatada, au inceput sa mi spuna ca se ocupa cu inselatorii (nimeni nu m-a avertizat din timp; eu, personal, n-as fi banuit, impresia mea despre ea fiind alta). am verificat ulterior numele firmei si am descoperit o sumedenie de "plangeri", toate avand acelasi tipar: semneaza contract, dau chitanta pentru avans, vin o zi, dupa care dispar. am contactat cateva dintre persoanele pe care le-am descoperit pe acest site, insa toti spun ca au "renuntat" pe parcurs, nimeni nu pare sa fi depus vreo plangere... nimeni nu mi-a spus cum (sau daca) si-ar fi recuperat banii dati avans.

ce ma sfatuiti? cum ar trebui sa procedez? ce sanse am sa-mi recuperez avansul dat, tinand cont ca: 1) nu au finalizat lucrarea, depasind termenul 2) acum ma aflu in situatia de a primi amenda, tinand cont ca este aproape imposibil sa gasesc in zona mea o firma care sa faca ceva in afara de a-mi trimite niste betivi pe post de muncitori.

(daca nu acesta este forumul potrivit, va rog sa-mi spuneti daca e cazul sa mut)
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: rudolf_6200 , utilizator 17:52, 17 Noiembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare sa fie un litigiu civil.
Puteti repara cu alta firma si firma care nu a prestat lucrarea sa va achite banii.
Depinde si ce contract aveti cu firma.
Cred ca veti avea nevoie si de avocat pentru proces.
va multumesc pentru promptitudine!

sa nteleg ca este civil, nu penal? ma gandeam sa depun plangere la politie, fiindca imi pare ca este inselaciune. oamenii acestia, din ce am inteles in ultimile zile, procedeaza astfel de cativa ani, cel putin din ce am inteles de la cativa pagubiti pe care i-am gasit pe un site.
in ceea ce priveste contractul, acesta stipuleaza ca vor face lucrari de reabilitare a fatadei casei in termen de 14 zile de la semnare, in care se da avans 50% din suma iar restul de 50% la finalizarea lucrarii. termenul a expirat; firma exista, fiindca am verificat (este inregistrata), insa pare a fi o firma de apartament. adrese concrete ale celor doi nu am, doar banuieli in ceea ce-i priveste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pare sa fie înșelăciune dar puteți încerca la poliție chiar daca nu cred ca veti rezolva ceva.

Poate exista insa si ipoteza sa aiba mai multe plângeri si sa fie înșelăciune.
Oricum sunt versați daca procedează asa si este foarte greu să fie condamnati.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa luati legatura si cu ceilalti pagubiti, poate va strangeti toti sa depuneti plangere penala.
In ceea ce priveste lucrarile de reabilitare, va recomand sa angajati alta firma, oricum, nu cred sa recuperati foarte curand avansul platit teparilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
va multumesc pentru raspunsuri. am stabilit sa ma intalnesc sambata cu doi alti pagubiti sa depunem plangere, cel putin pentru inceput. acum, sper sa se tina de cuvant si sa vina. eu in mod cert voi face.

Alte discuții în legătură

Probleme cu site-ul x, banii luati, produsul nelivrat teodora81 teodora81 Buna ziua, am nevoie de un raspuns la o problema legata de un site din Romania, de unde am achizitionat un voucher de reducere pentru un brad complet utilat ... (vezi toată discuția)
Contract abuziv reziliat - recuperare bani mangyi mangyi Buna ziua. Am o problema la care am nevoie de un sfat: In data de 1 august 2015 am semnat un contract cu o agentie de modeling si am platit o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Inselaciune hrimiucsorin hrimiucsorin Buna ziua. Acum mai bine de o luna, am gasit un web programator pe un site de liber-profesionisti internationali , pentru a-mi modifica un site pentru suma ... (vezi toată discuția)